EXCLUSIV  Florin Iordache, declarație tip Raluca Prună. Codrin Ștefănescu face precizări

Ministrul Florin Iordache a atras jurnaliștilor atenția că presiunile pe care le face presa nu ajută sistemul de Justiție. Replica pare copiată din discursul dnei Raluca Prună, ministrul tehnocrat al Justiției, pe care Iordache tocmai a înlocuit-o. Codrin Ștefănescu a fost întrebat de DCNews dacă poziția dlui Iordache este și poziția PSD. 

Întrebat dacă sunt sănătoase pentru sistem afirmațiile pe care le face fostul deputat Sebastian Ghiță, ministrul Justiției, Florin Iordache, a răspuns: "Fără îndoială nu. Sistemul de justiție trebuie să funcționeze și presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiție, pentru că, repet, avem nevoie de întărirea sistemului de justiție și avem nevoie de o justiție competentă și coerentă".

Presa este obligată să pună mega-presiune

Cum comentează secretarul general executiv al PSD, Codrin Ștefănescu, poziția ministrului PSD față de presă?

” Nu pot spune că declarația ministrului Justiției este nefericită, ci pur și simplu este neinspirată. Cred că era emoționat, vorbind de pe treptele Ministerului Justiției, cu atâția jurnaliști care îi solicitau declarații și, probabil, nu și-a găsit cuvintele potrivite. Nu este un punct de vedere care ne reprezintă pe noi, cei din PSD și cu siguranță nu este punctul lui de vedere. Presa are obligația să pună presiune, ba aș zice chair mega-presiune pe Justiție, Sănătate, Învățământ, pe orice domeniu unde lucrurile nu funcționează bine, unde există abuzrui, lipsuri și situații nedorite. presa are obligația de a informa corect și de a semnala abuzurile. După 12 ani de sistem opresiv băsist, românii sunt avizi de dreptate, de aflarea adevărului. Presa este cel mai mare aliat al nostru, al celor care ne-am luptat cu abuzurile. A fost aliatul nostru, al tututror celor care am rezistat. În concluzie, poziția PSD este ca presa să-și facă datoria și să pună presiune în cazurile în care orice Putere a statului derapează de la drepturile și libertățile cetățenești, când afectează dreptatea și libertatea oamenilor. Cei din poziții de conducere au obligația să răspundă la întrebările presei, astfel răspunzând la întrebările legitime ale românilor”, a spus Codrin Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel