Florin Cîțu anunță DISPONIBILIZĂRI mari la ANAF

Florin Cîțu a anunțat marți seara că prin reorganizarea ANAF vor dispărea câteva mii de posturi.

Cîțu a amintit că principala etapă a Ministerului de Finanțe a fost realizarea bugetului pe 2020, iar acum începe reorganizarea pentru 2021, inclusiv prin căutarea de soluții prin CSAT:

"Am două probleme cu CSAT-ul. Unu, evaziunea fiscală este o problemă de securitate națională, iar doi, trebuie să termin procesul de informatizare a ANAF. Suntem ultima țară, suntem de rușinea Europei. În CSAT este singura soluție să o facem repede", a precizat ministrul de Finanțe.

"În cadrul reorganizării ANAF, apare un departament la care țin foarte mult. Apare un departament de statistică, care este ceva ce cam toate țările au. Acolo se va face, de fapt, analiza de risc. O va face un algoritm, nu oameni care cunosc oameni ș.a.m.d. () Reorganizarea ANAF înseamnă și eliminare a 150 de posturi de consucere și aproape 2000 de posturi din structură. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecția Fiscală, deci trei vicepreședinți în loc de patru și rămâne discuția despre Vamă, unde și acolo vor fi schimbări", a declarat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel