Urmărește emisiunea live


Carmen Gavrilă: "Femeile sunt socotite bibelouri, în zona politică rezistă cine e mai tare"

Camelia_gavrila_iasi
Camelia_gavrila_iasi

"Femeile sunt socotite bibelouri, în zona politică rezistă cine e mai tare", aceasta e o declarație care ar putea stârni dezbateri și controverse. În mod paradoxal, declarația nu aparține vreunui misogin, ci chiar unei reprezentante a sexului frumos.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat recent, la Conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor, organizată de Mediafax, că există discriminare în zona politică şi că femeile trebuie să fie de trei ori mai perseverente decât bărbaţii.

Camelia Gavrilă a spus, la conferinţă, că pentru femei există o dificultate de a accede într-o funcţie, precizând că se poate vorbi de discriminare în zona politică.

"Pe educaţie nu putem vorbi despre discriminare. Chiar voi vedea la nivelul judeţului Iaşi câte femei sunt director de şcoală, dar cred că mergem spre 70 la sută. Putem însă vorbi despre discriminare în zona politică. Ca femeie trebuie să fii de trei ori mai perseverentă decât un bărbat. Suntem socotite bibelouri, suntem drăguţe, dar în zona politică rezistă cine e mai tare. Există o dificultate de a accede într-o funcţie şi mi-aş dori ca în politică o femeie să promoveze fără a avea un bărbat în spate", a declarat Gavrilă. Ea a precizat că nu s-a simţit discriminată în cariera sa profesională, dar că, în cariera sa politică, acest lucru s-a întâmplat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel