Carmen Gavrilă: "Femeile sunt socotite bibelouri, în zona politică rezistă cine e mai tare"

Stan Aurica / 07 iul 2012 / 19:31 Salveaza PDF Comentarii
Camelia_gavrila_iasi
Descriere foto: Camelia_gavrila_iasi

"Femeile sunt socotite bibelouri, în zona politică rezistă cine e mai tare", aceasta e o declarație care ar putea stârni dezbateri și controverse. În mod paradoxal, declarația nu aparține vreunui misogin, ci chiar unei reprezentante a sexului frumos.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat recent, la Conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor, organizată de Mediafax, că există discriminare în zona politică şi că femeile trebuie să fie de trei ori mai perseverente decât bărbaţii.

Camelia Gavrilă a spus, la conferinţă, că pentru femei există o dificultate de a accede într-o funcţie, precizând că se poate vorbi de discriminare în zona politică.

"Pe educaţie nu putem vorbi despre discriminare. Chiar voi vedea la nivelul judeţului Iaşi câte femei sunt director de şcoală, dar cred că mergem spre 70 la sută. Putem însă vorbi despre discriminare în zona politică. Ca femeie trebuie să fii de trei ori mai perseverentă decât un bărbat. Suntem socotite bibelouri, suntem drăguţe, dar în zona politică rezistă cine e mai tare. Există o dificultate de a accede într-o funcţie şi mi-aş dori ca în politică o femeie să promoveze fără a avea un bărbat în spate", a declarat Gavrilă. Ea a precizat că nu s-a simţit discriminată în cariera sa profesională, dar că, în cariera sa politică, acest lucru s-a întâmplat.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26