Fasole bătută, rețetă moldovenească. Delicios și rapid!

Ema Apostu / 19 feb 2019 / 15:09 Salveaza PDF Comentarii
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Fasole bătută, rețetă moldovenească. Dacă nu mai știi ce să gătești și nu ai nici prea mult timp la dispoziție, rețeta de fasole bătută, în stil moldovenesc, este perfectă. 

Fasole bătută, rețetă moldovenească. Ingrediente

 

Jumătate de kg de fasole uscată
4-5 cepe mari
4 linguri ulei
Jumătate de căpăţână de usturoi
2 linguri pastă de tomate
Sare
Piper

Vezi și: Ciorbă de perișoare. Rețetă gustoasă, ca la mama acasă

Fasole bătută, rețetă moldovenească. Mod de preparare

 

Fasole bătută, rețetă moldovenească. Fasolea se pune la înmuiat în apă călduţă cu câteva ore înainte de preparare. Se scurge bine de apă şi se acoperă cu apă rece. Se lasă la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apă şi se acoperă iar cu apă, scrie clickpoftabuna.ro. De data aceasta, apa să fie fierbinte. Se lasă să clocotească, apoi se repetă operaţiunea. Se poate pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la fierberea şi înmuierea fasolei.

Fasole bătută, rețetă moldovenească. În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă. După ce a fiert bine, se scurge de apă şi se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subţiri şi se pune la călit. Când s-a călit, se pune şi pasta de tomate şi se amestecă bine.

Vezi și: Dieta cu lămâie și miere. Slăbești 9 kilograme în 14 zile

Fasole bătută, rețetă moldovenească. Jumătate din cantitate și usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată, până se umflă și se omogenizeze. Nu scurgeţi ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se adaugă sare şi piper, după gust, și se pune într-un vas, care se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26