Ciorbă de perișoare. Rețetă ca la mama acasă. Dacă faci parte din rândul celor care nu ar renunţa pentru nimic în lume la o farfurie de "zeamă", reţeta pentru ciorba de perişoare va fi exact pe gustul tău.
4 costiţe de porc
1 morcov mare
30 ml ulei
2 cepe
1/2 ţelină mică
150 gr smântână
1 lingura faina
1 legătură de patrunjrel
sare şi piper după gust
250 gr carne tocată (amestec vita-porc)
1/2 ceapă
1 lingura orez
1 ou
1 linguriţă gris
2 fire de pătrunjel
sare şi piper
Ciorbă de perișoare. Rețetă ca la mama acasă. Se pun la fiert costiţele în 1,800 ml apă rece, timp de 40 minute, la foc mediu. Zarzavatul se dă pe razătoare şi se căleşte în ulei. După ce s-a înmuiat, se pune în supă şi se mai fierbe 20 minute, scrie bucataria-romaneasca.ro. Se formează perişoarele și se pun în supă, fierbându-se timp de 10 minute. Se îndepărtează spuma formată la suprafaţă.
Ciorbă de perișoare. Rețetă ca la mama acasă. Se amestecă făina şi smântâna într-un bol. Se adaugă treptat 3-4 polonice cu supă fierbinte. Se toarnă smântâna în oala cu supă şi se amestecă bine. Se lasă 5 minute la fiert, fără să dea în clocot. Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper, după gust.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu