Energia regenerabilă scumpă, făcută și mai scumpă de Guvern

energie.verde
energie.verde

Industria regenerabilelor a sărăcit bugetul destinat energiei electrice. Cu toate acestea, Guvernul, prin subordonata Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a mărit valoarea certificatelor verzi.

Deși economia românească nu mai poate suporta costul regenerabilelor, Guvernul a decis să crească valoarea minimă și maximă a certificatelor verzi. Astfel, printr-un ordin al ANRE, un certificat verde va avea o valoare cuprinsă între 28,8 şi 58,8 de euro. Inițial, un certificat verde costa între 27 și 55 de euro, informează Economica.net.

Decizia ANRE, motivată cu directive europene

Decizie Executivului este surpinzătoare, mai ales că oficialii criticaseră sprijinul acordat energiei regenerabile, considerat prea mare. "Ştiu că nu este un subiect plăcut, dar nu putem distruge industria românească de dragul industriei regenerabile", a spus ministrul Energiei, Constantin Niţă.

Directorul de comunicare ANRE, Marius Vladu, a declarat că scumpirea certificatului verde s-a făcut din cauza unei directive europene. Potrivit directivei, valoarea certificatului verde se ajustează anual, în funcție de indicele de inflaţie. O altă surpriză o reprezintă faptul că în ultimii patru ani valoarea certificatelor verzi nu a crescut, deși inflație a existat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel