Elvețienii vor să interzică fumatul în spațiile publice

smoking
smoking

Cetățenii elvețieni votează o propunere de interzicere totală a fumatului în spațiile publice închise.

În prezent, hotelurile, restaurantele și barurile au permisiunea de a rezerva camere pentru fumători dar criticii sunt de părere că acest lucru afectează sănătatea angajaților.

S-a ajuns la un compromis în ceea ce privește restricțiile introduse acum doi ani, după ce firmele de catering și companiile de tutun au influențat factorii de decizie.

Au fost permise camere speciale pentru fumat în multe dintre locurile publice, marile companii de tutun având sediul european în Elveția.

Criticii spun că restricțiile au fost aplicate neuniform în cele 26 de cantoane ale Elveției. În opt cantoane, inclusiv Geneva, fumatul este interzis în spațiile publice, cum ar fi spitalele, restaurantele și barurile, dar în restul de 18 cantoane legea este încălcată.

Jean-Charles Rielle, doctor și membru al comitetului din spatele propunerii, a declarat: ” În cantoanele în care legea este pusă în vigoare am obsevat imediat o scădere de 20% în spitalizarea datorată incidentelor cardiovasculate, atacurilor de cord și problemelor de acest tip.”

Sondajele de opinie au arătat faptul că este posibil ca elvețienii (care fumează mai mult decât vecinii lor) să respingă propunerea. 52 % dintre intervievați au răspuns că sunt împotriva propunerii, 42 % sunt de acord iar 7% sunt indecși.

Elveția a abordat acestă problemă mult mai târziu decât vecinii săi : Germania, Italia și Franța, care au intezis fumatul în locurile publice acum mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel