Elena Cristian: ”Când ne spune adevărul premierul Cîțu?”. PNRR are prevederi foarte dure

Facebook - Elena Cristian
Facebook - Elena Cristian

Elena Cristian, redactorul șef DC Business, a explicat că PNRR este un document cu prevederi foarte dure, care ar putea afecta România pe termen lung. 

Elena Cristian a explicat modul în care PNRR poate afecta România pe următoarele decenii, având în vedere măsurile propuse de proiect. 

”Chiar mă întrebam, văzând ce s-a întâmplat astăzi, când ne spune adevărul premierul Cîțu? Atunci când merge la Bruxelles cu un document despre care nu știu nici propriii colegi de partid și propriul Guvern, făcut undeva, într-un birou de la Palatul Victoria cu domnul Ghinea și cu domnul Barna sau atunci când vine în Parlamentul României și încearcă să explice românilor că vor trăi mai bine, că nu vor fi tăiate veniturile, că vor crește pensiile, deși scrie negru pe alb că nu vor crește pensiile.

Eu mi-aș dori ca domnul Cîțu să ne explice ce înseamnă reformă, ce înțelege dânsul prin reformă, ce înțelege printr-o reformă care să asigure sustenabilitatea sistemului de pensii, adică ce se va întâmpla, cum apare. Eu știu că reforma în România în toți anii ăștia a însemnat tăieri. Ce se va întâmpla și cum se va reuși suplimentarea bugetului de asigurări sociale în așa fel încât să susțină pensiile și în următorii 50 sau 100 de ani? 

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, sigur, PSD a promis că va depune în această sesiune parlamentară moțiunea de cenzură. Rămâne de văzut dacă vor negocia serios cu alte partide parlamentare, pentru ca această moțiune să aibă și șanse, pentru că dacă o depun de amorul artei, așa cum spunem noi, sau al opoziției, atunci este clar că nu va avea nicio șansă și se va vorbi doar e încă o moțiune de cenzură care a picat. Este o situație destul de dificilă și eu cred că toți actorii politici trebuie să analizeze cu maximă seriozitate ceea ce se întâmplă în această perioadă, pentru că, repet, acel document care a ajuns la Bruxelles, în care este scris foarte tehnic, care este scris într-un limbaj bancar și v-aș ruga să vă uitați cu atenție, este scris de un bancher, nu de un politician sau de un membru al Guvernului, acel document are prevederi foarte dure, printre rânduri, prevederi care pot avea un impact serios asupra economiei naționale”, a explicat Elena Cristian într-o intervenție la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel