EXCLUSIV  Drumurile din România au fost mai sigure în timpul sărbătorilor de iarnă din 2023. Cătălin Predoiu, cifră impresionantă. Aproape s-au înjumătățit accidentele grave

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Află ce declarații a făcut Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, cu privire la numărul de accidente din România în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Față de perioada similară a anului trecut (a sărbătorilor de iarnă n.r.), este îmbucurător că a scăzut numărul infracțiunilor cu violență cu 10%, ceea ce e important. Spune ceva și despre conduita oamenilor.

A fost redus numărul de accidente rutiere grave cu 42% și numărul de persoane decedate cu 35%. Deci, față de exact aceeași perioadă a anului trecut. Cred eu că măsurile care s-au luat între timp, dar și o altă abordare, poate a cetățenilor, a participării la trafic, a contribuit la această scădere, repet, 42% este o cifra importantă. 

Frontiera României

Provocări au fost inclusiv la trecerea frontierei, a crescut numărulul persoanelor care au trecut frontiera într-un sens sau în altul în această perioadă cu 20%. Au fost între 85.000 și 180.000 de cetățeni care zilnic, în aceste zile, au traversat frontiera, ceea ce a însemnat sigur o provocare în sine.

Deci, pentru toate aceste rezultate aș vrea să mulțumesc colegilor, cadrelor din structurile de forță ale Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, invitat la DC News și DC News TV.

Zilnic, au fost 24.500 de cadre de serviciu în perioada sărbătorilor de iarnă, a mai precizat ministrul. 

Vezi emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel