Drulă s-a obișnuit cu scaunul de președinte al USR: îl vrea și după congres. Marea candidatură, aceleași... promisiuni. Cum a ajuns Cioloș un fost pe sfârșit de carieră

Ciuvică: USR-iștii, urmașii adevărați ai lui Băsescu. E culmea tupeului ce au făcut / Foto: Facebook Cătălin Drulă
Ciuvică: USR-iștii, urmașii adevărați ai lui Băsescu. E culmea tupeului ce au făcut / Foto: Facebook Cătălin Drulă

Cătălin Drulă se vrea președinte cu drepturi depline în USR. În prezent, el conduce formațiunea politică interimar după pasul în spate făcut de către Dacian Cioloș, forțat de împrejurări. 

Pe principiul buturuga mică răstoarnă carul mare, Dacian Cioloș i-a suflat USR-ul lui Dan Barna, la ultimele alegeri, după fuziune. Afiliat cu un partid mic, PLUS, Dacian Cioloș s-a plasat pe primul loc la alegeri, dar nici Dan Barna nu s-a lăsat, oamenii săi dominând structura de conducere și împiedicându-l pe Dacian Cioloș să fie mai mult decât o denumire de funcție în conducerea partidului. Acum, Cătălin Drulă- cel mult invocat- se vrea președintele partidului și candidează la Congresul USR care se pare că va avea loc prin octombrie. Deputatul USR a vorbit și despre posibila demisie a lui Dacian Cioloș, comparându-l cu alți lideri politici pe final de carieră, care, din vanitate, și-au mai făcut o formațiune politică, destinată, din start, eșecului. 

De fapt, Dacian Cioloș nu a fost niciodată o lumină politică, cel puțin nu în România, pentru că vedem că în grupul european pare că ar conta, în vreun fel. 

De-a râsu` plânsu`. Drulă nu aduce nimic nou, doar prea obositoarele promisiuni

Dar, revenind la Cătălin Drulă, care se pare că se simte confortabil în scaunul de președinte, declară, la RFI: ”Eu cred că avem o misiune extraordinar de importantă. Toată clasa politică veche s-a reunit în acest bloc mare care duce România către faliment și în partea cealaltă avem USR, alternativa liberală democrată, responsabilă, de guvernare profesionistă, suntem Opoziția în România, în prezent și avem muncă de făcut până în 2024, avem foarte multe proiecte. Chiar ieri am demarat un proiect, în care vom merge și vom vorbi direct cu românii, din ușă în ușă, exact despre aceste probleme economice, avem departament de politici publice, avem opoziția pe care o facem pe toate fronturile în Parlament”.

USR continuă să se erijeze în alternativă

Cât despre demisia lui Dacian Cioloș din USR, despre care s-a mai vorbit, Cătălin Drulă nu-i vede sensul: ”În momentul de față, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România. Să pleci acum, pe modelul ăsta al foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își mai fac un proiect de vanitate și practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acțiunile sale politice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel