Drujba, unul dintre cele mai “ascultătoare“ echipamente, atât timp cât este manevrată de mâini cu adevărat pricepute

Motoferăstrăul este o unealtă deosebit de populară în rândul profesioniștilor care activează în industria lemnului, precum și în rândul gospodarilor Există o gamă bogată de variante de motoferăstraie care pot fi utilizate, în funcție de specificul sarcinilor.

Fie că utilizezi un motoferăstrău electric sau o drujbă pe benzină, este foarte important să știi cum anume se folosește acest echipament în așa fel încât să poată să ofere randamentul pe care îl aștepți. 

Modalitatea de utilizare poate să facă diferența atât în ceea ce privește randamentul obținut, cât și la capitolul siguranței în utilizare. Iată ce trebuie să știi despre ce poți face cu motoferăstrăul și care sunt cele mai importante sfaturi pentru o utilizare corectă!

La ce te ajută drujba și cum trebuie să o folosești?

Motoferăstrul este un echipament motorizat care dispune de o lamă și un lanț. Aceste componente îi permit să realizeze o tăiere eficientă, rapidă și foarte precisă a bucăților de lemn. Modelele performante pot să gestioneze lemne de orice dimensiune și pot fi folosite în condiții dificile, dacă sunt manevrate în mod corect. Iată la ce poate fi utilă o drujbă:

- tăierea trunchiurlor de copaci - pădurarii și meseriașii care taie în mod autorizat copaci folosesc motoferăstrul pentru a-și ușura și accelera munca. Metodele alternative sunt și rudimentare, presupunând un efort mult mai mare pentru rezultate cel mult similare.

 - toaletarea copacilor - în cazul gospodarilor, se poate folosi motoferăstrăul pentru toaletarea arborilor și arbuștilor din curte sau grădină. Cu îndemânare și atenție, pot fi tăiate ușor crengile nedorite.pregătirea lemnelor - dacă achiziționezi lemne pentru centrală în bucăți mari, cu ajutorul unei drujbe le poți prelucra în așa fel încât să le transformi în piese mai mici, care să încapă în rezervorul centralei.

Pentru ca toate aceste beneficii să îți fie accesibile la fiecare folosire a motoferăstrăului, este foarte important să cunoști toate secretele unei utilizări corecte și sigure a echipamentului.

Iată de ce sfaturi trebuie să ții cont:

1. Alege un model potrivit - există modele de motoferăstrău diferite, din punctul de vedere al puterii și dimensiunilor. Este important să alegi o soluție conformă cu necesitățile tale. Pentru uz frecvent, în regim profesional, este important să ai un model puternic. La nivel casnic, fac față și modelele cu putere mai scăzută, care costă mai puțin.

2. Ia măsuri de protecție - pentru a putea să folosești în mod eficient motoferăstrăul, trebuie să protejezi atât siguranța ta, cât și pe cea a echipamentului. Folosește ochelari de protecție, mănuși, pantaloni cu protecție împotriva tăieturilor și protecție pentru urechi. De asemenea, apelează la tehnici de tăiere sigure. 

Nu tăia lemnul cu zona de vârf a barei de ghidare și folosește frâna de urgență, dacă detectezi probleme. De asemenea, este recomandat să nu exerciți presiune pe motoferăstrău, prin apăsare, atunci când tai. 

3. Întreține corect drujba - folosește un amestec de ulei și combustibil conform cu indicațiile producătorului și nu uita să lubrifiezi lanțul înaintea fiecărei sesiuni de lucru. În cazul în care se tocește, lanțul poate fi ascuțit sau chiar schimbat, în cazul în care uzura este completă. 

În oferta unui magazin online de top din domeniu, găsești cele mai performante modele de drujbă, disponibile la prețuri excelente. Alege soluții de calitate și folosește motoferăstrăul corect, pentru rezultate bune și siguranță garantată!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel