EXCLUSIV  Dragnea s-a grăbit cu schimbarea lui Grindeanu. ALEGERILE, adevăratul motiv

Evaluarea guvernului s-ar fi putut face la un an de la instalare, consideră politologul Alfred Bulai. Motivul pentru care PSD s-a grăbit, iar Dragnea a forțat schimbarea lui Sorin Grindeanu trebuie căutat la PNL, consideră Bulai.

”Normală ar fi fost o evaluare după un an de guvernare, a explicat Bulai pentru DCNews. Sau, hai să spunem, în toamnă, cu o eventuală remaniere/schimbare până la sfârșitului anului. Putem, de ci spune, că PSD s-a grăbit, iar Liviu Dragnea a forțat lucrurile. Explicația ține de PNL. Războiul din PSD are loc într-un moment în care Opoziția este slăbită. USR a rămas fără lider și trebuie să se așeze apele în această formațiune. PNL are alegeri chiar la sfârșitul săptămânii. Ca urmare, dacă aștepta până la toamnă, Dragnea găsea atât PNL, cât și USR deplin funcționale, cu conduceri proaspete, combative, pe un trend ascendent al imaginii. 

Este o acțiune disperată, în ultimul moment am putea spune, iar dacă Grindeanu refuză să demisioneze aproape sinucigașă. E de Cascadorii râsului să introduci moțiune de cenzură față de propriul guvern, iar altă cale nu există. În varianta în care l-ar exclude din PSD, tot există căi de atac iar situația se prelungește, măcar 45 de zile, cât pot sta interimar miniștrii care nu demisionează. Deci, cel puțin în PNL, între timp noua echipă, oricare ar fi ea, se instalează și poate ataca”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel