Dr. Sorin Rugină, avertisment despre varianta Omicron. Simptomele apar după 24 de ore de la infectare

Dr. Sorin Rugină, avertisment despre varianta Omicron. Simptomele apar după 24 de ore de la infectare / Foto: Pixabay
Dr. Sorin Rugină, avertisment despre varianta Omicron. Simptomele apar după 24 de ore de la infectare / Foto: Pixabay

Primele simptome de boală după infectarea cu varianta Omicron ar apărea după 24 de ore, potrivit medicului epidemiolog Sorin Rugină.

Primele simptome de boală în cazul infectării cu varianta Omicron apar după numai 24 de ore, arată informaţiile strânse de cercetători, faţă de cinci zile cât era perioada de incubație în cazul altor variante. Epidemiologul Sorin Rugină a vorbit la Antena 3 despre aceste noi descoperiri.

„Datele sunt date preliminare, dar pe zi ce trece ne edificăm tot mai mult asupra acestei tulpini. Este un fenomen pe care îl așteptam. Tulpina africană a mai circulat, nu știm dacă această nouă tulpină este continuarea celei vechi sau faptul că s-a selectat în zona Africii în perioada în care rata lor de vaccinare este foarte scăzută şi circulația este mai mare.

Din ce s-a constatat până acum transmisibilitatea este mare tocmai pentru faptul că au survenit modificări genetice importate în proteina Spike. Sunt peste 15 mutații ceea ce eludează cumva receptorii care au exersat pentru a stopa infecția virala cu Delta la nivel incipient şi probabil şi trecerea de la infecţie până la apariţia simptomelor este mai scurtă.

Două arme împotriva Omicron

Vom vedea, simptomatologia este mult mai benignă şi rata internărilor este scăzută cel puţin în vestul Europei şi nu s-au raportat decese de la noua tulpină. Dar este o mare provocare şi singura armă stabilă este vaccinul care a creat o anumită imunitate. O altă armă stabilă, indiferent de varianta de virus, este portul corect al măştii de protecţie", a spus medicul epidemiolog Sorin Rugină.

Dr. Adrian Marinescu, ipoteză despre Omicron: Vom încerca o pseudo-normalitate. Anul 2022 va fi mai bun

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre varianta Omicron a coronavirusului. Acesta a  venit cu o ipoteză despre această nouă variantă care momentan provoacă îngrijorarea din cauza faptului că este încă prea puțin studiată. Deja se știe însă că Omicron ar fi mult mai contagioasă decât celelalte variante ale COVID-19, dar și că cei care se infectează fac forme mai ușoare ale bolii. În acest context, medicul Adrian Marinescu ne-a spus că este posibil ca Omicron ”să reprezinte acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim”. Citește articolul AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel