Doliu uriaș în lumea sportului. A murit Maurice Watkin

Doliu uriaș în lumea sportului. A murit Maurice Watkin / Foto: Pixabay
Doliu uriaș în lumea sportului. A murit Maurice Watkin / Foto: Pixabay

Maurice Watkins a murit la vârsta de 79 de ani.

Maurice Watkins, omul care l-a adus pe Sir Alex Ferguson la Manchester United, a murit, luni, la vârsta de 79 de ani, informează Inside World Football.

Maurice Watkins a ocupat, timp de 28 de ani, funcția de director al clubului Manchester United. De asemenea, el a mai fost și avocat al clubului britanic, activiând în dreptul sportiv. În 1986, Maurice Watkins l-a adus pe Old Trafford pe Sir Alex Ferguson, care avea să devină cel mai de succes manager din istoria lui Manchester United.

Totodată, Maurice Watkins a fost omul care l-a convins pe tehnicianul scoțian Sir Alex Ferguson să rămână la Manchester United, atunci când acesta anunțase că se va retrage la finalul sezonului 2001-2002.

După ce Ferguson și-a anulat decizia, Manchester United a mai câștigat cu el pe bancă șase titluri de campioană a Angliei și o Ligă a Campionilor. Scoțianul s-a retras în 2013.

Manchester United, mesaj

“Clubul Manchester United este profund întristat de decesul lui Maurice Watkins, care ne-a servit ca director timp de mai mult de un sfert de secol”, a transmis gruparea engleză.

La rândul său, Sir Alex Ferguson a spus că Maurice Watkins a fost “un adevărat gentleman” și că l-a susținut în toate momentele grele pe care le-a trăit la Manchester United.

Era impecabil, experiența sa juridică era de neprețuit, era un adevărat domn. Maurice a fost cu adevărat sprijin pentru mine atunci când am fost manager , dar și o companie excelentă. În cei 26 de ani ai mei de activitate au existat câteva momente grele și el a fost mereu acolo cu sfaturi înțelepte. Avea și o mare energie, fiind implicat în atâtea organizații.", a spus Sir Alex Ferguson.

Avocat sportiv extrem de respectat, Watkins era renumit la nivel internațional pentru abilitățile sale diplomatice și profesionale. El a supravegheat o nouă eră în înotul britanic, precum și în funcția de președinte de baschet britanic, Greyhound Racing Board, precum și Federația Ligii Europene de Rugby. A fost membru al consiliului de administrație al Lancashire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel