Discuții PSD, PNL, UDMR. VIDEO / Numărul ministerelor s-ar putea mări la 20

Numărul ministerelor ar putea crește până la 20.

Numărul ministerelor ar putea crește până la 20 - a fost una din temele discutate, marți, 9 noiembrie, de liderii PNL, PSD și UDMR, a anunțat Florin Cîțu.

„Nu am discutat despre ministere sau despre funcția de premier. Este o discuție despre extinderea numărului de ministere. Maxim 20”, a spus Florin Cîțu după discuțiile cu liderii PSD și UDMR pentru formarea unei alianțe guvernamentale.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, tot marţi după-amiază, că discuţiile cu PSD, UDMR şi minorităţile naţionale au vizat calendarul referitor la programul de guvernare, precizând că miercuri se vor aborda punctele importante pe partea economică şi socială. „A fost o primă discuţie în format alături de PSD, UDMR şi minorităţi şi am discutat despre un calendar în care vom discuta despre programul de guvernare. Mâine vom începe cu punctele importante pe partea economică şi socială şi, după aceea, mergem mai departe”, a declarat Florin Cîţu, la Parlament. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după negocierile pentru formarea unui Guvern, că speră ca pe 18 noiembrie să existe un vot în Parlament. Acesta a explicat că nu s-a discutat cine va da premierul: „Rămâne în discuţie!”

Întâlnire PSD - PNL, la Palatul Parlamentului

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit, marți, la Palatul Parlamentului pentru negocieri privind formarea unei alianțe guvernamentale. Va fi constituită o echipă care să uniformizeze cele două programe de guvernare, anunța președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Astăzi (marți - n.r.) se va face, cred, echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare, ale PNL și PSD. Dar va fi o întâlnire și cu UDMR și cu minoritățile, fiindcă această alianță va fi formată, dacă se reușește, din PSD, PNL, UDMR și minorități”, anunța Marcel Ciolacu.

Acesta a reluat ideea potrivit căreia negocierile vor ține cont de ponderea parlamentară a fiecărei formațiuni politice.

Totodată, liderul PSD afirma că pentru modificarea Constituției trebuie implicate toate partidele parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel