EXCLUSIV  Diamantul “Pink Star”, vândut la preţul record de 71,2 milioane de dolari

Diamantul roz de 59,60 de carate, numit Pink Star, de mărimea unei prune, a doborât marţi recordul mondial pentru o piatră preţioasă la Hong Kong. Piatra apare pentru a doua oară în licitaţie, după oferta din 2013, când ciocanul a căzut la 83 de milioane, dar cumpărătorul, negustorul de diamante newyorkez Isaac Wolf, n-a mai plătit. Este cel mai mare diamant la categoria sa, certificat vreodată de Institutul American de Gemologie (GIA). 

Sotheby's Hong Kong este foarte mândru că a obţinut acest record”, a declarat Preşedintele pentru Asia al casei de licitaţie. Iar David Bennet, preşedintele mondial pentru secţiunea bijuterii de la Sotheby's, care a condus vânzarea, a vorbit despr o “vânzare istorică”.

Licitaţia a început de la 56 de milioane de dolari şi a durat 5 minute, înainte ca preţul final să fie oferit prin telefon de un licitator, provocând aplauzele publicului.

Pink Star este un oval strălucitor, extras dintr-un diamant brut de 132,5 de carate, descoperit de De Beers în Africa în 1999. El are dimensiunile de 2,69x2,06 centimetri şi cântăreşte 11, 92 de grame.

(w670)

Potrivit Casei Sotheby's, el “a fost tăiat cu cea mai mare grijă: a fost nevoie de aproape doi ani pentru a aduce la lumină acest diamant magnific”.

Precedentul record pentru o bijuterie vândută la licitaţie a fost deţinut de Oppenheimer Blue, o piatră de 14,62 de carate montată într-un inel, adjudecată la Geneva de Casa Christie's pentru 57,5 milioane de dolari.

De când au fost descoperite, cu câteva secole în urmă, în minele indiene, diamantele roz au stârnit dorinţele familiei regale engleze, dar şi pe cele ale cunoscătorilor.

De altfel, majoritatea celor mai importante bijuterii din istorie au fost diamante roz.

Celebrul diamant Willamson, care i-a fost prezentat reginei Elizabeth II la căsătoria sa, Hortense aparţinând coroanei Franţei, Darya-i-Nur diamant al coroanei iraniene sau Panthère Rose au fost toate diamante roz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel