Detalii exclusive din culise: De Ce nu a insistat PNL cu Predoiu premier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș, iar unul dintre liderii PNL a explicat pentru DCNews de ce nu au forțat liberalii desemnarea lui Cătălin Predoiu pentru formarea viitorului guvern.

Prezent miercuri la DCNews Live, prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a explicat de ce au renunțat liberalii la ideea alegerilor anticipate, pentru care militau vehement în primele zile de după căderea Guvernului Ponta.

”Chiar dacă președintele și-ar fi arătat deschiderea, a fost evident pentru toată lumea că PSD, UNPR, ALDE, Grupul Minorităților, chiar și UDMR au fost extrem de reticente, dacă nu chiar împotriva ideii de anticipate. Ori, anticipatele în România se pot face în două modalități: cad două guverne succesive, ceea ce trebuia să fie un experiment și o încercare, sau, spun unii constituționaliști, jumătate plus unu dintre parlamentari își dau demisia și se modifică Legea privind alegerea Parlamentului, Constituția nespunând ceva foarte clar în această privință.

Niciuna din variante nu era acceptată decât de cei 30 la sută (n.r. - liberalii din Parlament). Nu puteam să obținem alegeri anticipate”, a spus candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

[citeste si]

”Atunci forțați cu Predoiu și vi-l vota Parlamentul pe Predoiu! Dacă de frică să nu se închidă Parlamentul, PSD, UNPR, UDMR ar fi votat orice propunere, numai să nu se dizolve Parlamentul, de ce nu instistați cu Predoiu?”, a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

”Atunci când mergi către o guvernare, mai ales într-o perioadă tensionată, dificilă, tulburată, dominată de breaking-newsuri, cu un Parlament extrem de criticat, nu poți să mergi către o guvernare forțând doar de frica anticipatelor instalarea unui guvern, după care să te trezești în Parlament că nu ai majoritate pentru buget, pentru legi. Ca să fi putut exista posibilitatea numirii unui premier PNL, ar fi trebuit ca în Parlament să existe o majoritate pentru acel premier”, a explicat Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel