Demitere din Guvernul Cioloș după o declarație controversată

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a decis eliberarea lui Benoni Ţiganiuc din funcţia de consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc. Decizia vine ca urmare a afirmaţiilor pe care le-a făcut după întâlnirea cu medicii participanţi la concursul de rezidenţiat de joi.

Potrivit unor informaţii apărute pe internet, consilierul Benoni Ţiganiuc le-ar fi spus tinerilor care au participat la întâlnire că nu înţelege patriotismul lor de a munci în ţară şi să îşi vadă interesul să plece să muncească în străinătate.

Ministerul Sănătăţii precizează într-un comunicat remis vineri presei că se delimitează de afirmaţiile făcute de consilierul Benoni Ţiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuţiilor dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţii medicilor.

'Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluţii pentru stoparea fenomenului migraţiei medicilor şi asigurarea personalului medical necesar în unităţile sanitare publice', a afirmat Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii, conform comunicatului de presă.

În tot acest timp, rezidenții care au promovat examenul de rezidențiat, sesiunea noiembrie 2015, București, dar care nu au prins locuri sau posturi, solicită - printr-o petiție - suplimentarea numărului acestora.

153 de absolvenți de Medicină au promovat acest examen, însă nu au reușit să obțină niciun loc sau post pentru că acestea au fost mult prea puține la număr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel