De ce să opărești cârnații în apă clocotită, înainte de-ai găti. Ce m-a învățat bunica

De ce să opărești cârnații în apă clocotită înainte de-ai găti. Cârnații sunt nelipsiți de pe mesele de sărbătoare. Însă pentru a te putea bucura de un preparat perfect, trebuie să pui în aplicare acest secret când vrei să-i gătești. Trucul furat de la bunica.

De ce să opărești cârnații în apă clocotită înainte de-ai găti. Cârnații nu mai crapă în timpul preparării, dacă în prealabil sunt opăriți în apă clocotită, timp de 2-3 minute.

De ce să opărești cârnații în apă clocotită înainte de-ai găti. Dar știi cum se prăjesc corect cârnații afumați? Există un secret numai de bucătarii români știut. Astfel, nu vor crăpa.

De ce să opărești cârnații în apă clocotită înainte de-ai găti. Se taie cârnatul bucăţi cât doriţi de lungi, cam la 4 cm, să poată fi mâncaţi din 2 îmbucături. Se aşează cârnaţii într-o cratiţă/tuci astfel încât să fie pe un singur strat, mai bine un pic înghesuiţi decât răsfiraţi, scrie e-retete.ro. Alegeţi aşadar o cratiţă care să-i cuprindă cât mai bine.

Vezi și: De ce să dai merele prin făină, înainte de a face prăjitură. Secretul primit de la mama

De ce să opărești cârnații în apă clocotită înainte de-ai găti. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români. Turnaţi apa de două degete şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la mediu spre mic şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor întredeschis. Amestecaţi de câteva ori în acest timp. Cârnaţii vor fierbe în jur de 20 minute şi îşi vor lăsa grăsimea în apă.

De ce să opărești cârnații în apă clocotită înainte de-ai găti. Când auziţi că începe să sfârâie în oală e semn că apa s-a evaporat şi în oală a rămas doar grăsimea lăsată de cârnaţi. Verificaţi grăsimea, dacă e foarte puţină puteţi completa cu 1 lingura de ulei (sau untură). Puneţi capacul pe oală şi lăsaţi cârnaţii să se prăjească până se rumenesc frumos, amestecând de vreo 2 ori în acest timp ca să se facă pe toate părţile (durează cam 10 minute). Cârnaţii sunt buni imediat sau reîncălziţi.

Vezi și: De ce să adaugi în supă o coajă de banană. Trucul folosit des în restaurante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel