EXCLUSIV  De ce NU trece moțiunea de cenzură. Detaliu în răspunsul unui lider PNL, pe ce MIZEAZĂ Orban

Roxana Neagu / 31 ian 2020 / 18:53 Salveaza PDF Comentarii

Dialog exploziv într-un interviu DCNews, în care este strecurat detaliul-cheie. De ce nu va trece moțiunea de cenzură și, implicit, nu va pica Guvernul Orban acum! 

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a afirmat, în interviul DCNews, că moțiunea de cenzură nu va trece, pentru că ”subiectul nu generează majoritate în Parlament”. Voturile PSD și UDMR nu sunt de ajuns. Aceasta este miza PNL-ului care se bazează și pe celelalte partide, în acest demers, în ciuda nemulțumirilor din Pro România, ALDE și chiar USR.

În schimb, prima asumare a răspunderii nu a fost, de exemplu, pe desființarea SIIJ, care ar fi activat și alte partide care pot răsturna situația în Parlament, precum ALDE. 

 

Iată dialogul din interviul DCNews: 

Bogdan Chirieac: Cade Guvernul Orban? 

Cristian Bușoi: Nu? 

Bogdan Chirieac: Adică nu trece moțiunea de cenzură? 

Cristian Bușoi: Nu trece moțiunea de cenzură. 

Bogdan Chirieac: Ați vorbit cu Ciolacu? 

Cristian Bușoi: Nu. 

Bogdan Chirieac: Atunci de unde știți? 

Cristian Bușoi: Din exprimările publice ale celorlalți lideri politici. Subiectul nu generează o majoritate în Parlament. Doar PSD și UDMR sunt nemulțumite de alegerea primarilor în două tururi. În realitate, e cu o majoritate de jumătate plus un vot din numărul de voturi exprimate. Chiar dacă există unele nemulțumiri față de Guvern și-n zona Pro România, poate și-n alte zone, dintre cei care au susținut Guvernul - Pro România nu l-a susținut, a susținut doar moțiunea de cenzură, înțeleg că pe acest subiect nu marșează pentru că trecerea moțiunii ar însemna și căderea legii alegerilor primarilor în două tururi. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22