Urmărește emisiunea live


De ce nu s-a întrunit cvorumul CSM

justitie
justitie

Ședinţa de miercuri a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în care trebuie să se ia act de demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură nu a întrunit cvorumul din diverse motive. Dacă unul dintre membrii CSM este suspendat, iar un altul nu şi-a încheiat concediul, trei dintre membrii absenţi au invocat probleme medicale grave în familie.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu a precizat că George Bălan este suspendat din funcţia de membru al CSM, iar Georgiana Isac este plecată în străinătate, fiind în concediu până în 26 august.

Despre ceilalți mari absenți din Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, Monica Prejmereanu a afirmat că ei nu au putut fi prezenți la ședința programată pentru miercuri, la ora 10.00, deoarece au invocat probleme medicale grave în familie, potrivit Mediafax..

Florentina Gavadia, Ana Lăbuş şi Bogdan Gabor şi-au motivat absenţa de la Plenul CSM prin probleme medicale grave în familie, în condițiile în care trebuia să ia în discuție demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, al cărui interimat este asigurat din data de 7 august de către premierul Victor Ponta.

Acesta a declarat că nu poate să remarce ca anormală situația creată de neîntrunirea cvorumului CSM, calificând situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei.

"De ce nu reuşesc să se strângă? Nu vreau să fac o paralelă, dar dacă nu este cvorum în Parlament, toată lumea sare în sus. Consider că este anormal ce se întâmplă", a mai spus Ponta.

“Eu am fost prezent. E absolut dezamăgitor. Eu am făcut o propunere bună, faptul că nu se întruneşte cvorumul, trebuie să întrebaţi la CSM. De trei zile nu are cvorum pentru a lua act de demisia unui om ceea ce e categoric împotriva interesului Justiţiei. E mai mult decât dezamăgitor. E în interesul lor să aibă o colegă ministru. E imposibil de explicat”, a mai adăugat premierul Victor Ponta.

De asemenea, premierul Ponta a precizat, atunci când a fot întrebat dacă în acest caz este vorba de jocuri politice, că judecătoarea Ana Lăbuş a fost marţi la CSM, iar miercuri nu poate fi găsită nici măcar la telefon, ea avându-l închis.

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va fi amânată pentru joi, dacă pe parcursul zilei de miercuri nu va fi îndeplinită condiţia de cvorum, a anunţat CSM.

CSM, precizând că patru membri nu s-au prezentat la şedinţă din motive obiective, iar un altul este suspendat, arată că, potrivit prevederilor art. 27 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii şi art. 12 alin 2 din H CSM nr. 326/2005 privind aprobarea ROF CSM, ".... lucrările Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri....".

"Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului, în care se precizează că, în cazul amânării pentru joi a ședinței, se va respecta calendarul de şedinţe publice anunţat şi se va menține ordinea de zi.

Ședinţa Plenului Consiliului pentru joi a fost convocată pentru ora 9.00, a informat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel