Danileț îi explică lui Ponta de ce nu este "pedelist"

danilet
danilet

Cristian Danileț a răspuns, vineri, pe Facebook, afirmației premierului Victor Ponta, conform căreia judecătorul este singurul membru al CSM "pedelist", susținând că atât el, cât și familia sa, își doresc să nu mai trăiască într-o țară în care "politicienii decid ce să gândești și ce să vorbești".

"Referitor la declarațiile premierului Ponta cum că eu aș fi membru de partid: Nici eu, nici măcar vreun membru al familiei mele nu suntem și nu am fost membri de partid. Nici înainte de ‘89, nici după. Și asta e o realizare, nu?! Nu avem și nu împărtășim ideologii politice. Doar că vrem să trăim într-o societate democratică, nu una în care politicienii decid ce să gândești și ce să vorbești, sau în care ești pus la zid când susții independența justiției, sau în care batjocura e confundată cu umorul, ori viața privata îți este invadată prin încălcarea legii. În ţara în care vreau eu să trăiesc politicienii sunt în slujba țării, cetățenii trăiesc în demnitate, magistrații sunt independenți și respectați, presa e liberă, iar legea e egală pentru toți", a scris, vineri, pe pagina sa de socializare, judecătorul Dănileț.

Invitat, joi seară, la emisiunea "Ultima oră" de la România TV, premierul Victor Ponta a declarat: "Singurul membru al CSM care e politic, care e pedelist și spune lucrul ăsta, e dl Dănileț (...) era la manifestări cu dna Macovei, lupta cu USL-ul. Eu vă spun sincer, într-un fel e mai bine în CSM, vă dați seama dacă încăpeți pe mâna dlui Dănileț să vă judece? Doamne ferește! Bine că e la CSM și nu judecă. Vă dați seama, să judece viața noastră? Să stea la CSM acolo, să spună ce îl iubește el pe dl Băsescu și pe dna Macovei, ceea ce este absolut inadmisibil. Vreau să vă spun că nu există nicio idee de independență a justiției dacă tu, ca judecător, stai toată ziua la televiziuni, întâmplător la televiziunile alea (care atacă USL. n.red.), să spui ce bun e un președinte și un partid și ce răi sunt ceilalți. Nu ai ce să cauți ca judecător, dacă vrei să ai opinii politice, ca dna Pivniceru, îți dai demisia din magistratură și te înscrii în partid", a declarat premierul Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel