Daniel Corogeanu, exorcistul de la Tanacu, a fost eliberat

corogeanu
corogeanu

Daniel Corogeanu, fostul preot de la Tanacu, a fost eliberat, miercuri,  din penitenciar. Găsit vinovat pentru pentru moartea măicuţei Irina Cornici, într-un ritual de exorcizare, preotul a executat două treimi din pedeapsa de 7 ani.

Daniel Corogeanu, fostul preot de la Tanacu, a fost eliberat miercuri din Penitenciarul Vaslui, fiind aşteptat de către fratele său şi de alţi doi tineri. Fostul preot a urcat într-o maşină de teren înmatriculată în Bulgaria, refuzând să dea declaraţii jurnaliştilor prezenţi la poarta penitenciarului.

Corogeanu a fost condamnat în 2007 alături de alte patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu şi asta după ce în anul 2005 a supus unui ritual de exorcizare o tânără de 23 de ani. Atunci a primit o pedeapsă de şapte ani, dar pentru că a avut o conduită exemplară în timpul detenţiei a fost eliberat. Acesta a participat la mai multe activităţi organizate de penitenciar si nu a fost sancţionat niciodată. Va fi monitorizat o perioadă de timp.

În iunie 2005, fostul preot, împreună cu patru măicuţe, între care fosta maică stareţă de la Mănăstirea Tanacu, au supus a altă măicuţă, în vârstă de 23 de ani, unui ritual de exorcizare, la Mănăstirea "Sfânta Treime" din Tanacu, judeţul Vaslui. Măicuţa, Irina Cornici, a murit după ce a fost ţinută trei zile fără apă şi mâncare, fiind imobilizată pe o cruce de lemn.

Trei din cele patru măicuţe au fost condamnate la cinci ani de închisoare, iar maica stereţă a fost condamnată la şase ani de închisoare, toate patru fiind încarcerate în ianuarie 2008. Celelalte trei măicuţe au fost eliberate din penitenciar la sfârşitul anului trecut, în timp ce fosta maică stareţă a Mănăstirii Tanacu a fost eliberată în 5 iulie.

Enoriaşii, după şase ani de la această întâmplare, nu l-au uitat pe Daniel Corogeanu şi îl aşteaptă la mănăstire, deşi acesta nu mai are dreptul să slujească. Mai mult, părinţii tinerei de 23 de ani spun că l-au iertat şi vor să meargă împreună să aprindă o lumânare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel