Dăncilă: Continuăm să alocăm bani pentru realizarea marilor lucrări de infrastructură

Sebastian Florea / 02 oct 2019 / 14:28 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în şedinţa de Guvern de miercuri se va aloca o sumă de peste 5,7 milioane de lei pentru despăgubirile acordate în cazul imobilelor aflate pe amplasamentul 2 al lucrării autostrada Bucureşti - Braşov şi pasajul de pe centura Bucureşti - Domneşti.

"Continuăm să alocăm bani pentru realizarea marilor lucrări de infrastructură, atât de necesare şi aşteptate de toţi românii. Vom aproba în această şedinţă o sumă importantă, de peste 5,7 milioane de lei, pentru acordarea de despăgubiri pentru imobilele aflate pe amplasamentul 2 al lucrării majore autostrada Bucureşti-Braşov şi pasajul de pe centura Bucureşti - Domneşti", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a menţionat că Guvernul continuă să lucreze şi pentru implementarea proiectelor de investiţii.

"Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pus la dispoziţia comunităţilor locale, se bucură de o largă apreciere. Au fost depuse până acum aproximativ 3.600 de proiecte în domeniile infrastructurii de transport, apă şi canalizare, înfiinţarea şi extinderea reţelelor de gaze sau construcţia de şcoli şi grădiniţe. După ce, într-o primă etapă, am aprobat 116 proiecte, acum am ajuns la 500 de investiţii aprobate, a căror valoare depăşeşte 6 miliarde de lei. Urmează semnarea contractelor de finanţare, astfel încât aceste investiţii să înceapă în perioada imediat următoare. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va continua analiza, urmând ca şi alte proiecte să fie depuse şi să fie aprobate până la nivelul plafonului de contractare, de 10 miliarde de lei pentru acest an", a afirmat premierul.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23