Dancă, analiză: Cum se vede Congresul PSD vs. problemele românilor

Liderii PSD şi membrii Guvernului Dăncilă, preocupaţi de luptele interne pentru putere, sunt total dezinteresaţi de problemele românilor şi obiectivele strategice ale ţării, consideră purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. 

'Ultimul raport de ţară al Comisiei Europene arată cum guvernarea PSD a abandonat integrarea României în Uniunea Europeană, însă nimeni de la PSD, nici la Palatul Victoria şi cu atât mai puţin de la partid, nu a catadicsit să dea un răspuns la constatările grave ale oficialilor europeni.

Raportul Comisiei Europene semnalează derapaje majore ale României în ceea ce priveşte evoluţiile economice şi financiare riscante, dar şi pericolul întoarcerii în timp a reformelor din Justiţie. După o astfel de evaluare, obiective precum ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, aderarea la zona Schengen sau adoptarea monedei unice devin tot mai îndepărtate pentru ţara noastră', spune Dancă, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine, totodată, că, aşa cum PNL a avertizat de mai multe ori, 'raportul Comisiei Europene demonstrează că România are o creştere economică nesănătoasă, bazată pe consum şi fără investiţii, care provoacă dezechilibre periculoase şi care riscă să aibă o 'aterizare forţată' '.

Creştere economică nesănătoasă

'Efectele acestor dezechilibre economice înseamnă scumpiri, creşterea datoriei publice, deprecierea monedei naţionale, erodarea veniturilor populaţiei şi o competitivitate scăzută a companiilor româneşti pe piaţa europeană. Practic, eforturile din ultimii ani pentru o convergenţă mai mare cu economiile europene, o integrare mai profundă în Uniunea Europeană şi adoptarea monedei unice sunt anulate de guvernarea iresponsabilă a coaliţiei PSD - ALDE, care arată că nu este deloc interesată de un viitor mai bun pentru români în rândul naţiunilor europene democratice şi prospere', arată Dancă.

[citeste si]

Acesta se întreabă dacă cei aflaţi acum la putere îşi mai doresc ca România să fie în UE. O simplă privire la tabloul economic şi social descris de raportul Comisiei Europene te face să te întrebi dacă cei care conduc România mai au vreo urmă de interes pentru ceea ce ne-am propus la aderarea noastră la Uniunea Europeană. Mai vrea PSD ca România să fie în Uniunea Europeană? Guvernarea condusă de Dragnea şi Tăriceanu arată cu totul alte interese, menţionează el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel