Dan Barna: Am înregistrat și depus demisiile / UPDATE

Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna

Miniștrii demisionari din USR PLUS au ajuns, marți dimineață, la Guvern.

UPDATE: Dan Barna a transmis, marți dimineață, că a făcut ceea ce a anunțat. „Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Miniștrii care au anunțat că demisionează din Guvern au venit, marți dimineața, la sediul Guvernului. Vor înregistra documentele de încetare a mandatelor.

Primul care a ajuns la Guvern a fost vicepremierul Dan Barna.

După ce demisiile vor fi înregistrate, premierul Florin Cîțu va trebui să numească miniștri interimari care să preia portofoliile rămase libere.

Miniștrii au anunțat luni seara că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Amintim că Florin Cîţu a spus că răul pentru România a fost făcut atunci când USR PLUS „s-a asociat” cu AUR.

„În România coaliția de dreapta este cea care poate să guverneze, dar, e adevărat, e complicat atunci când cei de dreapta se asociază cu un partid extremist, după aceea îi vor lângă ei și pe socialiști”, a spus premierul.

Întrebat dacă mai există loc de împăcare, Florin Cîţu a răspuns: „Noi vrem să guvernăm România și trebuie să guvernăm România, nu este vorba de împăcare, este vorba de interesele românilor și aici s-au comportat, din punctul meu de vedere, ca niște copii răsfățați”.

Întrebat luni ce va face marți dacă va găsi pe masă demisiile miniștrilor USR PLUS, Cîțu a spus: „vorbim mâine”.

De asemenea, premierul nu vede cum ar conduce un guvern susținut de PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel