Dacian Cioloș, funcții la PUNR și Junimea ”Vatra Românească”

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș se pare că a avut legătură cu PUNR și cu Junimea ”Vatra Românească” filiala Cluj, conform gazetadecluj.ro. 

Dacian Cioloș ar fi devenit, conform sursei citate, membru al PUNR Tineret în anul 1995, ca mai târziu să ajungă la conducerea filialei. 

Aceeași publicație susține că fostul premier a făcut parte și din Junimea Vatra Românească filiala Cluj, în care, în anul 1993 ar fi fost ales pentru funcția de vicepreședinte. 

Răspunsul lui Dacian Cioloș

Contactat telefonic, Dacian Cioloș a negat că ar fi făcut parte din cele două organizații. 

"Nu am fost niciodată membru PUNR și în niciuna dintre organizațiile acestui partid. În primele zile de după Revoluție, împreună cu mai mulți colegi studenți, am participat la câteva acțiuni de protejare a unor obiective culturale din Cluj. Unele acțiuni de acest fel erau organizate și de Junimea Vatra Românească, una dintre primele organizații civice apărute după 1990 care, în contextul de atunci, oferea studenților posibilitatea de a se manifesta civic în acele momente. Am fost, pentru scurt timp, împreună cu alți colegi studenți la întâlniri ale acestei organizații, dar nu am mai continuat din momentul în care au început discuțiile despre constituirea unei organizații politice de tineret PUNR. În acel moment am avut posibilitatea să merg la studii în Franța și acest lucru a devenit o prioritate", a declarat Cioloș pentru aceeași sursă.

Gazetadecluj.ro a publicat și o serie de documente cu privire la cele afirmate.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel