Dacian Cioloş către miniştri: Să faceţi publice informaţiile acestea

Foto: Facebook Dacian Cioloș
Foto: Facebook Dacian Cioloș

Dacian Cioloş le-a solicitat, miercuri, membrilor Guvernului să facă publice pe site-urile ministerelor documentele care nu sunt secrete sau confidenţiale prin lege.

În context, ministrul de Interne, Petre Tobă, a precizat că va emite un ordin în care toate sponsorizările să fie afişate pe site-ul instituţiei.

'Aş vrea să fie o învăţătură pentru noi, toţi membrii Guvernului, nevoia de transparenţă pentru că dacă nu suntem transparenţi unii dintre noi, chiar fără să vrem, ascundem lucruri care trebuie făcute publice tocmai pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor în serviciul public. La Ministerul de Interne am tot insistat zilele acestea, după o solicitare de informare privind sponsorizarea, să fie publicate toate documentele care nu sunt secrete, prin lege sau care nu sunt confidenţiale, prin lege. O să vă rog ca de acum înainte, fără să mai fie cazul să mai intervin eu, atunci când sunt solicitări, să daţi acele informaţii care sunt publice şi o să vă rog în săptămânile următoare să faceţi o analiză cu toate elementele care pot să fie făcute publice, să le faceţi publice pe site-ul ministerului pentru că acesta este primul pas în reforma administrativă, este primul pas în câştigarea încrederii oamenilor că ceea ce ne-am angajat să facem o facem pe bune şi nu doar declarativ', a afirmat Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

[citeste si]

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a anunţat, în context, că va emite un ordin în care toate sponsorizările să fie afişate pe site-ul MAI.

'Voi emite un ordin de ministru în care toate sponsorizările vor fi obligatoriu afişate pe site-ul instituţiei pentru a creşte gradul de transparenţă. Totodată, vom dispune şi alte măsuri pentru a creşte eficienţa acestor măsuri de prevenire pentru că aici, în primă fază, se vede că sunt principalele probleme, cei de la intervenţii, cei care intervin atât pentru urgenţe medicale, cât şi pentru stingerea incendiilor, aceştia, în mare parte, îşi fac datoria', a spus Tobă, în şedinţa de Guvern.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, sâmbăta trecută, că sponsorizările de la ISU reprezintă 'derapaje' care există şi în alte instituţii şi a precizat că le-a cerut miniştrilor să ia măsurile pe care le consideră de cuviinţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel