Cutremur în fotbal. Un nou „caz Colțescu”, dar cu abordare diferită. Cavani e apărat în țara sa

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Academia uruguayană de Litere i-a luat apărarea atacantului Edinson Cavani şi a acuzat Federaţia engleză de fotbal că a dat dovadă de "ignoranţă" în judecarea cazului atacantului echipei Manchester United, sancţionat pentru utilizarea unui cuvânt considerat rasist, într-o postare pe Instagram, potrivit Agerpres.

Ca răspuns la un mesaj de felicitare ce i-a fost adresat de un prieten după ce a marcat două goluri în victoria reuşită de Manchester United pe terenul lui Southampton (3-2), în data de 29 noiembrie, Cavani a scris "Gracias negrito" ("Mulţumesc, negrişorule").

După ce a şters mesajul, Cavani şi-a cerut scuze, iar United l-a apărat, explicând că atacantul a folosit cu intenţii prietenoase acel cuvânt, ce are o conotaţie diferită în America de Sud.

Federaţia engleză de fotbal (FA) nu a ţinut însă cont de aceste explicaţii şi l-a suspendat pe Cavani pentru trei meciuri, obligându-l să plătească şi o amendă de 100.000 de lire sterline.

Într-o luare de poziţie în acest caz, Academia uruguayană de Litere consideră că FA "a comis o nedreptate gravă faţă de sportivul uruguayan şi-a arătat ignoranţa pronunţându-se cu privire la folosirea limbii spaniole, fără să ţină cont de complexitate şi de context".

Academia a explicat, totodată, că "în contextul în care a fost folosit", cuvântul respectiv poate reprezenta doar o dovadă de "afecţiune", iar expresiile de acest gen "sunt folosite adeseori fără o legătură cu aspectul subiectului".

Edinson Cavani a anunţat că "acceptă sancţiunile disciplinare", în condiţiile în care este "străin de normele limbii engleze, însă a subliniat că "nu împărtăşeşte punctul de vedere al FA".

"Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva exprimându-mi afecţiunea pentru un prieten, asta n-a fost deloc intenţia mea", a precizat atacantul lui Manchester United într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

În urma acestei suspendări, fotbalistul uruguayan a ratat meciul în meciul de campionat câştigat vineri de Manchester United în faţa formaţiei Aston Villa (2-1), urmând să lipsească şi de la partidele cu Manchester City, din semifinalele Cupei Ligii, şi Watford, contând pentru turul 3 al Cupei Angliei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel