Cum vrea Guvernul să reducă evaziunea fiscală

Imagini regizate cu bancnote, 8 noiembrie 2007. Foto: Andrei Spirache
Imagini regizate cu bancnote, 8 noiembrie 2007. Foto: Andrei Spirache

Guvernul dorește să introducă un pachet legislativ prin care să întărească disciplina financiară. Executivul vizează modificarea legii 31/1990, precum și a legii 85/2006.

Printre măsurile propuse se află: restricționarea plăților și încasărilor în numerar între agenții economici, reducerea limitei maxime a plăților în numerar, instituirea obligativității majorării capitalului social (în condițiile înregistrării de capitaluri negative), introducerea răspunderii solidare a asociaților/acționarilor/administratorilor care cesionează societățile comerciale cu datorii către bugetul de stat și/sau partenerii comerciali. Alte inițiative legislative se referă la insolvență, în sensul introducerii posibilității de a fi efectuate inspecții fiscale și după data deschiderii procedurii insolvenței, dar și condiționarea intrării în insolvență voluntară. Totodată, se dorește reducerea duratei de închidere a procedurii de insolvență.

Mai mult, Guvernul vrea să îmbunătățească legislația privind eșalonările la plata obligațiilor bugetare. Astfel, se vor stabili criterii mai accesibile decât cele actuale pentru obținerea și menținerea eșalonărilor la plată pentru contribuabilii viabili aflați în dificultate financiară temporară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel