Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Reţeta din bătrâni

Ana Vasilescu / 19 sep 2019 / 22:33 Salveaza PDF Comentarii
cartofi
cartofi

Piureul de cartofi poate fi preparat cu ajutorul unei reţete simple. 

Reţeta pentru şase porţii

 

Ingrediente

Un kilogram de cartofi, spălați, dar nu curățați 

Sare mare

250 grame de unt

250 ml lapte 

VEZI ŞI Cinci greşeli pe care le faci atunci când găteşti piure de cartofi

 

Mod de preparare

Pasul 1. Puneți cartofii într-un vas cu doi litri de apă rece și o lingură de sare mare. Lăsați-i să fiarbă aproximativ 25 de minute. 

Pasul 2. Se strecoară cartofii și curăţă de coajă. Se pun într-un vas şi se pisează. Adăugăm untul, puțin câte puțin, amestecând bine. Se toarnă laptele fierbinte şi se amestecă din nou.La final punem sare, după gust.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28