Cinci greşeli pe care le faci atunci când găteşti piure de cartofi

Loredana Brumă / 16 sep 2019 / 18:01 Salveaza PDF Comentarii

Piureul de cartofi este delicios, însă se poate transforma într-un dezastru dacă nu îl gătiţi corect. Vă prezentăm cele mai frecvente greşeli pe care le fac foarte multe persoane. 

Greşeala 1: Folosirea greșită a tipului de cartofi

Trebuie să selectăm soiurile de cartofi care conțin mai mult amidon. Datorită amidonului, piureul va fi mai cremos.  

Greşeala 2: Nu tăiaţi cartofii în bucăți de dimensiuni egale

Cartofii nu vor se vor fierbe la fel dacă sunt de dimensiuni diferite. Bucățile mai mari vor fi mai crude, în timp ce bucățile mai mici vor fi prea fierte.

Greşeala 3: Foloseşti un blender

Folosiţi întotdeauna o unealtă specială pentru zdrobirea cartofilor. Blenderul va modifica textura piureului. 

VEZI ŞI Patru greşeli pe care le faci atunci când găteşti piept de pui. Toată lumea face asta

 

Greşeala 4: Amestecaţi cartofii prea mult

Când veți amesteca smântâna, laptele sau untul, amestecați ușor până când ingredientele se combină. Nu este nevoie să le amestecaţi prea mult. În caz contrar, piureul va fi lipicios. 

Greşeala 5: Foloseşti unt și smântână rece

Cel mai bine este ca aceste ingrediente să fie la temperatura camerei. Acest lucru scade riscul de amestecare excesivă.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23