Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi. Metoda simplă și eficientă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să te poți bucura de gustul roșiilor din grădină și pe timpul ierni, trebuie să știi cum să le păstrezi. Nu e nevoie de fierbere! 

Spală roşiile într-o soluţie de 1:3 de oţet cu apă. Înlătură-le toate codiţele şi orice parte afectată. Taie roşiile mari în sferturi, roşiile medii în jumătăţi, iar roşiile mici le poţi lăsa întregi, crestându-le însă, pentru a permite dilatarea apei din ele, potrivit retetepractice.ro.

Aşază roşiile pe o tavă, cât mai răspândite una faţă de cealaltă, şi dă-le la congelator pentru 10-20 minute, în funcţie de temperatura pe care o ai setată pentru funcţia de congelare. După ce timpul s-a scurs, scoate roşiile şi depozitează-le în pungi sau în caserole cu capac, închise ermetic. Dă recipientele la congelator până când vei dori să consumi roşiile.

Nu trebuie decât să le scoți de la congelator, dacă vrei să le consumi în anotimpul rece. Dezgheaţă-le şi adaugă-le în salată, în mâncărurile preferate şi chiar în ciorbe. Punându-le astfel la păstrare, vei putea să iei câte o jumătate de roşie sau câte o felie, în funcţie de modul în care le-ai depozitat peste iarnă, fără a decongela toată caserolă.

Vezi și: Cum se congelează carnea corect. Cea mai mare greșeală pe care o faci

Ce fel de sare se pune la murături. Gospodinele trebuie să știe!

Cum decojești roșiile rapid

Dacă îți propui totuși să nu le congelezi și îți dorești să le folosești atunci, pe loc, la gătit, iată cum le poți decoji rapid...

Spală roșiile, rupe-le codițele înainte și folosește un vas special pentru microunde să le încălzești. Pune roșiile într-un bol potrivit pentru microunde și taie-le în cruce la vârf. Dacă nu le tai, riști să explodeze în cuptor. Tăietura în cruce te ajută să decojești roșiile foarte ușor.

Poți decoji roșiile folosind și apa clocotită. Taie roșiile în cruce la vârf, apoi scufundă-le timp de un minut în apa care clocotește deja. Apoi, pune-le într-un bol cu apă rece cu gheață, să se răcească brusc și să se decojească mai ușor.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în congelator. Trucul cu efecte uimitoare!

Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Ai nevoie de un ou. Testul eficient

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel