Cu cât au crescut investițiile în România. Ciolacu, detalii despre restructurarea TAROM

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

În primul trimestru al anului 2024, sumele alocate investițiilor au înregistrat o creștere semnificativă, atingând nivelul de 22,50 miliarde lei, depășind cifrele din aceeași perioadă a anului precedent.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestor investiții în cadrul unei ședințe de lucru cu miniștrii responsabili pe zona investițiilor. "Avem cel mai mare volum de investiții alocat din fonduri naționale și europene pentru acest an. Execuția cheltuielilor pentru investiții a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru, cu o majorare de 70% față de aceeași perioadă a anului trecut", a declarat premierul.

Ritmul susținut al investițiilor se va menține și în restul anului 2024, cu accent pe finalizarea proiectelor majore în domenii esențiale precum infrastructura de transport, medicală, educațională, sectorul energiei și digitalizare, susțin social-democrații. Aceste eforturi sunt menite să răspundă nevoilor cetățenilor și să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării, potrivit acestora.

De asemenea, au fost alocate fonduri la Ministerul Transporturilor, cu aproape 30% mai mult față de 2023. Anul trecut au fost inaugurați aproximativ 80 km de drumuri de mare viteză, atingându-se pragul de 1.000 km de autostrăzi și drumuri express în România. În 2024, urmează să fie finalizați alți 180 km de drumuri de mare viteză, inclusiv cele așteptate loturi din Autostrada A7 și drumul expres Galați-Brăila.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, investițiile în România au atins aproximativ 190 miliarde de lei în 2023, în creștere cu 16,6% față de anul 2022. Aceasta a fost prima creștere economică bazată pe investiții, cu o alocare de 12% din PIB.

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare pentru TAROM

În paralel cu stimularea investițiilor interne, Guvernul României a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane euro pentru TAROM, transportatorul aerian național. Această măsură va consolida viabilitatea companiei și va contribui la competitivitatea pe termen lung a industriei aeronautice românești, potrivit PSD.

"Am obținut acceptul Comisiei Europene pentru a sprijini TAROM cu aproape 100 de milioane de euro! Este un brand național în care eu voi continua să cred! Cu acești bani, vrem să construim o companie modernă și eficientă, complet digitalizată și adaptată unei piețe în care concurența este mai dură ca oricând", a subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel