Criza din sistemul medical se va soluționa în 11 ani! Ministrul Ioana Mihăilă: Nu avem cum să rezolvăm lucrurile imediat

MInistrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a început prima zi de mandat după ce a depus jurământul de învestire în funcție.

„Așa cum a discutat și ministrul anterior, problema din nou nu este legată doar de numărul de paturi, ci de echipele de medici și asistente medicale pregătite să trateze corespunzător pacienții din secțiile de terapie intensivă. Tot astăzi, împreună cu doamna director de la asistență medicală, vom reevalua care este situația în București, fiindcă acolo este cea mai mare problemă, și vom vedea dacă putem cumva să redimensionăm și să regândim secțiile de terapie intensivă”, a declarat Mihăilă, în dimineața zilei de joi.

Problema nu poate fi rezolvată decât pe termen mediu și lung

Întrebată despre criza din România personalului medical, aceasta a adăugat: „Durează 11 ani să pregătim un medic cu anii de facultate și cei cinci ani de rezidențiat. E evident că nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici de pe o lună pe alta, nici de pe un an pe altul. Voi încuraja universitățile, vom avea o întâlnire săptămâna viitoare, dar problemele cu pregătirea personalului vor putea fi rezolvate doar pe termen mediu și lung”.

„Colegii mei au făcut toate eforturile să crească numărul de paturi, să crească locurile în terapiile intensive care erau non-Covid, au modificat deja structurile spitalelor Covid și non-Covid, iar lucrurile sunt un pic mai bine decât erau înainte”, a mai spus Mihăilă, în legătură cu situația rea a numărului de paturi de terapie intensivă din țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel