Cristian Chivu, antrenor la Inter Milano Primavera - OFICIAL

Facebook Inter Milano
Facebook Inter Milano

Cristian Chivu va prelua echipa de tineret a clubului Internazzionale Milano din această vară. El a antrenat până acum o grupă de copii a clubului. 

„Cel care a făcut parte din echipa care a câștigat tripla istorică din 2010 va antrena echipa U19. Îi dorim mult noroc lui Cristian în această nouă și importantă aventură”, a fost mesajul milanezilor pentru Chivu.

Chivu îi ia locul lui Armando Madonna, care a fost antrenorul echipei în ultimii 3 ani. 

Fostul mare internațional român a început să antreneze la Inter în 2018, iar prima echipă pe care a primit-o a fost cea U14. După doar un an, Chivu a lăsat o impresie bună și a fost avansat la formația U17, iar din vara lui 2020 a preluat-o pe Inter U18, formație cu care a reușit performanța de a se califica în Final Four-ul competiției interne.

Chivu, licenţa PRO la Coverciano

Tuttosport a scris luna trecută că şefii lui Inter s-au gândit la Chivu deoarece vor să se bazeze pe un antrenor obişnuit să lucreze cu tinerii şi care a crescut, ca fotbalist, la şcoala lui Ajax Amsterdam.

În luna septembrie a anului trecut, Cristian Chivu a obţinut licenţa UEFA Pro după ce a absolvit cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano. Posesorii licenţei UEFA Pro au dreptul de a antrena la cel mai înalt nivel, deci inclusiv în Serie A. scrie Agerpres.

Chivu a antrenat în sezonul 2019-2020 echipa Under-17 a lui Internazionale Milano, după ce a pregătit formaţia Under-14 a acestui club. Fostul fundaş a jucat la gruparea milaneză între 2007 şi 2014.

Fostul internaţional, care are 40 de ani, a obţinut în decembrie 2017 licenţa de antrenor în Italia. Chivu, care a avut 75 de meciuri pentru naţionala României, a mai jucat în Italia la AS Roma (2003-2007). El a contribuit în 2010 la o triplă istorică, Inter câştigând atunci Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor.

La finalul lunii aprilie, se zvonea că Chivu ar urma să îi ia locul lui Adrian Mutu la naţionala de tineret, dar Ioan Becali a dezminţit informaţia. 

"Nu cred că va veni Cristi Chivu la naţionala de tineret. A fost contactat tot timpul de la Federaţie pentru a veni la tineret sau la U19 şi a refuzat.

Cristi Chivu aşteaptă o ofertă din Italia. Dar, cine ştie, dacă va fi o echipă din România cu pretenţii de a avea un viitor frumos, probabil că ar studia bine situaţia.

Nu ştiu nimic de Petrolul. Probabil ar veni în Liga 1, de ce nu şi în Serie B, dar la o echipă cu pretenţii, stabilă financiar", a spus Ioan Becali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel