Creșterea taxelor pentru bănci și multinaționale. Chirieac: Dacă încerci așa ceva, cade Guvernul / „Nu poți majora taxele după cum l-a tăiat capul pe Câciu“

foto gov.ro
foto gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația ministrului Marcel Boloș privind taxarea profiturilor băncilor. 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit despre modelul italian de taxare a profiturilor băncilor spunând că în Italia 40% din profit se virează la bugetul de stat. Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat, la Antena 3 CNN, după această declarație susținând că Italia doar a încercat să impună o astfel de taxă care a dat peste cap sistemul bancar european.

„Italia a încercat să introducă o taxă de 40% pentru bănci și a dat peste cap, în 24 de ore, sistemul bancar european și au revenit cu scuze, deci s-au schimbat imediat.

În ceea ce privește taxarea multinaționalelor, să știți că Guvernul României ne poate asupri pe noi, pe români, dar la multinaționale nu merge. O să mai vedem dacă se introduce vreo taxa la multinaționale.

Asta cu taxele la multinaționale e o chestiune delicată nu doar în România, ci și în Germania, Franța, în state foarte dezvoltate.”, a spus Bogdan Chirieac. 

După declarația ministrului Finanțelor cu privire la taxarea veniturilor băncilor, deja s-a înregistrat scădere a acțiunilor BRD și Transilvania pe Bursa de Valori.

„Exact așa a încercat Italia, numai că Italia fiind o țară mult mai mare, mai puternică economic mă refer, a dat peste cap sistemul bancar european, acțiunile tuturor băncilor europene au scăzut.

Nu se poate să majorezi taxele după cum l-a tăiat capul pe Câciu. Zău! România e o economie care începe să conteze. Sigur că nu se compară cu Italia, dar aici în est contează.

Nu se poate să-ți taie capul așa ceva fără repercusiuni! Când te atingi de multinaționale -că ne plac, că nu ne plac - alea se duc în bursele de la New York, la Frankfurt și la Paris.”, a spus Bogdan Chirieac

Astfel de măsuri, imposibil de implementat în România

„Mi-e teamă că dacă încerci așa ceva, cade Guvernul și nu e vreo conspirație internațională. Pur și simplu așa funcționează sistemul economic mondial. Noi să fim mândri că suntem o parte a lui, că asta înseamnă în final prosperitate, oricât de slabe ar fi guvernele care ne-au condus.

Dacă te duci pe linia asta, ținând seama și de unde suntem, UE, NATO, că nu suntem în zona africană, la un moment dat va însemna și prosperitate”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

VEZI ȘI: Taxarea profiturilor băncilor. Boloș vorbește despre modelul italian https://www.dcnews.ro/taxarea-profiturilor-bancilor-bolos-vorbeste-despre-modelul-italian_929037.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel