Creștere pensii cu 40%, de la 1 septembrie. Violeta Alexandru refuză să spună cu subiect și predicat

Creștere pensii cu 40%, de la 1 septembrie. Violeta Alexandru refuză să spună cu subiect și predicat
Creștere pensii cu 40%, de la 1 septembrie. Violeta Alexandru refuză să spună cu subiect și predicat

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a explicat joi seara, la un post Tv, că pensiile vor creşte de la 1 septembrie 2020, fără să precizeze cu cât.

Violeta Alexandru a fost întrebată, din nou, dacă poate confirma creșterea cu 40% a pensiilor:

"Aşa este legea. (...) Îmi pare rău, trebuie să o spun: PSD întreţine această frică, PSD întreţine întrebările încontinuu pe acest subiect. Dimpotrivă, banii sunt în buget. (...) Cresc pensiile. Este lege în vigoare. Da, vom creşte pensiile", a declarat ministrul Muncii, joi, la TVR 1.

Legislaţia în vigoare prevede mărirea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020, iar ministrul Muncii a evitat să confirme această cifră, așa cum s-a întâmplat și la audierile de miercuri, din Comisiile reunite ale Parlamentului, la întrebarea deputatei PSD Olguța Vasilescu.

Finanțarea creșterii pensiilor

Ministrul demis al Finanțelor a afirmat că PSD a aprobat legea cu privire la majorarea pensiilor fără sursă de finanţare, cu un impact negativ de 24 de miliarde de lei în bugetul pe anul acesta.

”În legea pensiilor - şi aici vedeţi iresponsabilitatea şi incompetenţa celor de la PSD, pentru că au trecut o lege a pensiilor prin Parlament care arată un impact negativ de 24 de miliarde de lei în 2020. A trebuit să preiau această gaură de 24 de miliarde, să fac rost de bani să-i pun în buget. Despre asta vorbim. Acesta este efectul. Deci 2,5% din PIB, să faci rost de bani şi să plăteşti doar la pensii suplimentare. Ştiţi cât este gaura pe care ne-au lăsat-o pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Deci, au aprobat o lege fără sursă de finanţare, nu este asumată. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră", a susţinut ministrul Finanţelor.

Cât despre declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că majorarea pensiilor s-ar putea face cu 4% şi nu cu 40%, Florin Cîţu a menţionat că „deocamdată" banii pentru majorarea pensiilor cu 40% sunt prevăzuţi în bugetul pe anul acesta:

În acest moment nu trebuie nimeni să se îngrijoreze, banii pentru buget sunt acolo. Mai mult, am plătit deja salariile mărite pentru sectorul bugetar, nu există nici aici niciun fel de îngrijorare. Salariile şi pensiile au fost prinse în buget, nu există niciun fel de discuţie", a declarat Florin Cîțu, în timpul audierilor pentru un nou portofoliu în Guvernul Orban II.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel