Cosmin Matei, de la Sepsi OSK, depistat pozitiv la metilhexanamina (MHA). ANAD, prima reacție oficială

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Agenția Națională AntiDoping a reacţionat oficial în cazul fotbalistului Cosmin Matei, de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, depistat pozitiv la o substanţă interzisă. 

Fotbalistul Cosmin Matei, de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a picat testul antidoping. Iată ce riscă sportivul, potrivit Agenției Naționale AntiDoping.

”În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la încălcarea reglementărilor anti-doping de către fotbalistul Cosmin Gabriel Matei, component al echipei Sepsi OSK, Agenția Națională Anti-Doping confirmă rezultatul analitic al probei de urină raportat în ADAMS de către Laboratorul de Control Doping din București, dar își rezervă dreptul de a nu face declarații cu privire la aspectele din dosarul cauzei.

Procedura de gestionare a rezultatelor este în curs de desfășurare, motiv pentru care păstrăm confidențialitatea informațiilor puse la dispoziție de părți.

Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiție ca stimulent specific conform  secțiunii 6.b.

MHA este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componența unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online.

Substanţele din secțiunea Stimulente pot fi găsite, fără limitare, în medicamentele folosite în tratamentul anafilaxiei, al ADHD sau al simptomelor de răceală și gripă”, a transmis ANAD.

Ce riscă fotbalistul Cosmin Matei citiți pe DCSPORT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel