Coronavirus la Juventus. Primul jucător al unei echipe mari, infectat cu Covid-19

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fundașul lui Juventus Torino a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Fotbalistul italian Daniele Rugani, fundaș al lui Juventus Torino, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, conform Agerpres. Campioana Italiei a făcut anunțul miercuri seara, precizând că jucătorul este „asimptomatic în prezent".

„Juventus a activat în acest moment toate procedurile de izolare prevăzute, inclusiv recensământul tuturor celor care au avut contacte cu el", a scris clubul torinez într-un comunicat.

Primul fotbalist din Serie A cu Covid-19

Rugani, în vârstă de 25 ani, este primul fotbalist din Serie A atins de virusul care a făcut 827 de morți în Italia, unde peste 12.000 de persoane sunt contaminate cu Covid-19. Mai mulți jucători din Serie C, liga a treia italiană, au fost deja infectați cu noul virus.

În timp ce prima ligă italiană de fotbal a fost suspendată luni până la data de 3 aprilie, anunțul acestui test pozitiv complică și mai mult organizarea meciului retur pe care Juventus Torino urmează să îl dispute în compania formației franceze Olympique Lyon, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Porți închise în Champions League

Prevăzută marțea viitoare la Torino, partida ar urma să se dispute cu porțile închise, conform unei dispoziții a decretului semnat luni de șeful guvernului italian.

Însă, mass-media sportivă italiană precizează că toți cei din cadrul clubului Juventus (jucători, membri ai staff-ului, angajați ai clubului) care au intrat în contact cu Rugani urmează să rămână în izolare la domiciliile lor.

Cristiano Ronaldo, în Portugalia

Măsura l-ar putea viza, așadar, inclusiv pe starul portughez Cristiano Ronaldo. Cvintuplul câștigător al Balonului de Aur se află în prezent în Portugalia, unde își vizitează mama, care a suferit recent un atac vascular cerebral (AVC). Presa italiană anunță că Ronaldo ar urma să revină joi dimineața la Torino.

După anunțul lui Juventus, clubul Inter Milano a dat publicității un comunicat în care solicită suspendarea „oricărei activități competiționale până la noi ordine".

Inter, cea mai recentă adversară a torinezilor

Inter a fost ultima adversară a lui Juventus în campionat, duminică seara la Torino. Rugani a fost rezervă în meciul respectiv și a rămas pe banca de rezerve până la final, la fel ca și în meciul tur cu Olympique Lyon din Champions League.

Fostul jucător al lui Empoli a fost, în schimb, titular pe 16 februarie, în meciul de campionat cu Brescia, și apoi pe 22 februarie, în întâlnirea cu SPAL Ferrara, tot în Serie A.

Presa din peninsulă adaugă că Juve urmează să-și închidă centrul de pregătire de la Continassa, suspendându-și totodată antrenamentele.

Alte decizii în fotbalul european

Miercuri, UEFA a anunțat că două meciuri din Europa League, Inter Milano - Getafe și FC Sevilla - AS Roma, nu vor mai avea loc joi, așa cum erau programate.

Italia, țara europeană ce mai afectată de epidemia de Covid-19, a luat măsuri drastice pentru combaterea coronavirusului, iar Spania a interzis luni legăturile aeriene directe cu Italia, până pe 25 martie.

Această decizie face să planeze, totodată, incertitudinea în privința dispută partidei retur dintre FC Barcelona și SCC Napoli, programată miercurea viitoare în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel