Controversatul om de afaceri Iulian-Vasile Popescu, în Guvern, pe semnătura lui Florin Cîțu

Controversatul om de afaceri Iulian-Vasile Popescu, în Guvern, pe semnătura lui Florin Cîțu. Foto: gov.ro
Controversatul om de afaceri Iulian-Vasile Popescu, în Guvern, pe semnătura lui Florin Cîțu. Foto: gov.ro

Iulian-Vasile Popescu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată joi în Monitorul Oficial.

Iulian-Vasile Popescu a atras atenția opiniei publice în 2020, când a fost prezentat de PNL Gorj ca un ”tânăr antreprenor de succes”, la scurt timp după ce a fost susținut pentru o poziție în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. În 2020, el a candidat, susținut de PNL, la președinția Consiliului Județean Gorj, dar și pentru un loc Camera Deputaților, ambele fără succes. 

Presa locală scrie că Iulian-Vasile Popescu le acordase consultanță unor liberali, iar funcția obținută la conducerea CEO în 2020 era văzută, de jurnaliștii locali, ca o ”recompensă”. 

Se pare că noul consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului deține părți sociale în șapte societăți comerciale, la cinci dintre ele fiind administrator. Printre altele, el este director general și fondator al unei firme care realizează softuri, firmă pe care ar fi împrumutat-o cu 255.000 de lei și care i-a plătit doar 1.158 de lei pentru poziția de manager de proiect, în ciuda profitului de 600.000 de lei, conform scandaldegorj.ro. Aceeași companie ar fi avut numeroase contracte cu instituții publice. Pe lângă software, omul de afaceri a investit și într-o companie care derulează activități de ”întreținere corporală”. 

Acuzațiile cu privire la legătura lui Iulian Popescu cu banii publici sunt multe și diverse în presa locală. Controversatul om de afaceri, intrat în politică prin semnătura lui Florin Cîțu, nu a scăpat de lupa jurnaliștilor locali, care au făcut serii de acuzații de-a lungul timpului, cele mai multe fără replica celui vizat. Una dintre acuzații, pe scurt, a fost că omul de afaceri și-ar fi trecut într-o declarație de interese o finanțare nerambursabilă care s-a întâmplat în viitor, la aprox. o lună de la momentul depunerii respectivei declarații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel