Urmărește emisiunea live


Consumul de energie electrică, redus la Palatul Victoria. Câți kwh au fost economisiți în 8 luni de zile

Consumul de energie electrică, redus la Palatul Victoria. Câți kwh au fost economisiți în 8 luni de zile / Foto: Facebook Guvernul României
Consumul de energie electrică, redus la Palatul Victoria. Câți kwh au fost economisiți în 8 luni de zile / Foto: Facebook Guvernul României

Află în articol cu câți kwh au fost economisiți în 8 luni de zile la Palatul Victoria, după ce consumul de energie electrică a fost redus.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, susține că Guvernul a economisit, în primele opt luni ale anului 2022, la nivelul clădirii Palatului Victoria, aproximativ 200.000 kwh energie electrică, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, transmite Agerpres.

"Premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel către angajaţii care îşi derulează activitatea la Palatul Victoria, dar şi către ministerele din cadrul Guvernului să facă economie. (...) În privinţa Palatului Victoria, locul unde ne desfăşurăm activitatea, pot să vă spun că au fost reduceri semnificative, cel puţin potrivit facturilor care au venit până acum aici. Şi mă refer la cele care acoperă inclusiv luna august. Există economii pentru aceste opt luni ale anului, pentru care există facturi emise, care au ajuns la sediul Guvernului, de aproximativ 200.000 de kwh. Asta înseamnă că, în medie, au existat între 7.000 şi chiar aproape 50.000 de kwh mai puţini faţă de lunile corespondente ale anului trecut, dar, per total, sunt aproximativ 200.000 kwh pe care i-am economist în acest an la nivelul Palatului Victoria", a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Executivului, întrebat ce măsuri a luat Guvernul pentru a reduce consumul de energie electrică la Palatul Victoria.

Cărbunaru a făcut precizări şi în privinţa sumelor de plată cuprinse în facturile la energia electrică emise către Guvern.

"În privinţa facturilor, acestea au un cuantum apropiat, uneori, de nivelurile anilor anteriori. Astfel, dacă în 2021, în ianuarie, existau facturi de 96.000 de lei, în ianuarie anul acesta au fost de 127.000 de lei, în februarie 87.000 de lei, anul acesta 114.000 de lei. Ultima factură, pentru luna august, 154.376 de lei faţă de cei 128.000 de lei din august 2021. Aş vrea să insist asupra faptului că ceea ce premierul a cerut s-a întâmplat, în sensul în care economisirea de energie la nivelul Guvernului este o realitate care poate fi confirmată cu date concrete", a susţinut Dan Cărbunaru.

Un edil din Gorj a început să facă economie la curent atât acasă, cât și în primărie: Îmi amintesc de anii 1983-1989. O să vorbesc și cu directorul școlii să decaleze programul de la ora 9

Prețurile mari la utilități îi fac pe edilii gorjeni să ia măsuri drastice. Cel mai mare consum este la electricitate, cu iluminatul public. În Bengești-Ciocadia, primarul susține că face economie și el, dar și angajații. 

„Cel puțin, de sărbătorile de iarnă să menținem și noi iluminatul public. O să reducem din luminițele de prin comună, pentru că nu sunt bani, facturile sunt extraordinar de mari și nu avem cu ce să le achităm.

Știu, e o situație neplăcută, îmi aduc aminte de anii 1983-1989, pentru că numai atunci nu exista iluminat public în comune. Eu fac economie și acasă, iar în primărie le-am spus colegilor să stingă becurile. La școli, de asemenea, o să vorbesc cu directorul să decaleze programul de la ora 9. Trebuie să luăm niște măsuri fiindcă rămânem fără curent electric și, practic, ne închidem singuri“, a spus primarul Victor Geogia, conform IGJ. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel