Consilierii USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei

Facebook - Nicușor Dan
Facebook - Nicușor Dan

Consilierii USR PLUS din Consiliul General îi cer lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei, transmite Horia Tomescu: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

„Vrem să ne așezăm la masă, să discutăm și să venim în fața bucureștenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale și care să prioritizeze cele mai importante proiecte pentru București. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. Cerem primarului să retragă proiectul. Există deja o decizie oficială a conducerii politice. Imediat după ce bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, grupul USR PLUS va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuțiilor în cel mai curt timp posibil”, spune Horia Tomescu, viceprimar general USR PLUS, potrivit Mediafax.

„Actualul buget nu sprijină realizarea obiectivelor pe care le-am asumat în fața cetățenilor. În buget sunt estimate venitul de aproape 7 miliarde. Am fost surprins să văd această sumă prinsă în buget pentru că în toate discuțiile pe care le-am avut cu primarul general sumele avansate au fost în jur de 4,5-5 miliarde de lei. Am cerut notele de fundamentare. Răsunsul primit a fost că primarul a interzis accesul consiierilor la orice fel de detalii care să explice forma finală a veniturilor. Avem motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realistice. Nu putem să ne mițim că anul acesta o să avem o mulțime de bani. Noi vrem să avem un buget realist. Nu e momentul să fim populiști, ci să fim responsabili și buni gospodari”, adaugă Tomescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel