Conform lui Băsescu, România iar a depăşit momentul critic. Ţara noastră, cu un pas înaintea UE

TRAIAN BASESCU - PARLAMENT
TRAIAN BASESCU - PARLAMENT

România pare a fi într-o continuă trecere peste momentul critic al crizei economice. Cel puţin, aşa se înţelege din spusele  lui Traian Băsescu, care a declarat, încă odată, vineri, în staţiunea Covasna, că "România a depăşit momentul critic". De asemnea, el a mulţumit UDMR pentru faptul că şi-a asumat, alături de PDL şi minorităţi, responsabilitatea de a trece România prin criză.

"Mulţumesc UDMR pentru responsabilitatea cu care şi-a asumat, alături de PDL, alături de celelalte minorităţi, trecerea României prin criză. Vă spun, între prieteni şi oameni responsabili, că România a depăşit momentul critic. Am reuşit, împreună cu partidele aflate la guvernare, să restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România, preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, în anul 2011 va trebui consolidată stabilitatea economică, şi, în acelaşi timp, relansată creşterea economică a României, ca sursă de bunăstare pentru români.

El a precizat că revenirea din criză va fi lentă, dar temeinică şi că nu va mai fi o creştere a nivelului de trai bazată pe consum excesiv şi pe "bula imobiliară", despre care se credea că aduc venituri mari şi sunt veşnice.

Băsescu a apreciat că greşelile în abordarea cheltuielilor sunt cele pe care le plăteşte România în prezent, adăugând că ţara trebuie să aibă o dezvoltare bazată pe investiţii.

El a a mai spus că România are un Guvern determinat să modernizeze ţara şi care nu vrea să îi mintă pe români, la care se adaugă şi un preşedinte care, la fel, nu vrea să îi mintă pe români.

"În aceste condiţii vă pot spune că privesc cu optimism la România de mâine, dar şi la Europa de mâine, pentru că am convingerea că uşor-uşor, politicienii europeni vor realiza că simpla înglodare în continuare în datorii nu mai funcţionează", a spus Băsescu, citat de Mediafax

UE a intrat nedeclarat într-o criză a datoriilor statelor

Traian Băsescu a menţionat că mulţi spun că Guvernul a întârziat măsurile şi că nu le-a luat în 2009, dar, în opinia sa, se va constata că România a fost printre primele state care a început să ia măsurile care trebuiau luate, cele de restabilire a echilibrelor bugetare şi cele de restabilirea a echilibrelor macroeconomice.

Potrivit acestuia, nimeni nu a estimat şi că în 2011 Europa va fi în continuare în criză, nimeni nu vedea acest lucru, dar "lucrurile se întâmplă pentru că ne pedepseşte viaţa"."Am crezut prea mult în faptul că putem trăi cu bani mai mulţi decât producem şi acest lucru se răzbună acum pe toată Europa", a spus Băsescu.

Băsescu a spus că acum toate guvernele anunţă măsuri de austeritarte, inclusiv cele care nu împrumută bani de la FMI, ci de pe piaţă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy