EXCLUSIV  Condiţie REVOLTĂTOARE pentru elevii care au nevoie de tablete gratuite. Prima EXPLICAȚIE din Guvern

Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a explicat de ce în ordinul ministerului Educaţiei privind tabletele gratuite pentru elevi apare şi condiţia conform căreia un elev în a cărei familie există un dispozitiv cu acces la Internet nu va primi tabletă. 

"Pot să vă spun pentru ce a fost introdus articolul. Cu verificatul se va stabili exact cum se va proceda, probabil prin cadrele din învăţământ care cunosc exact situaţia de acolo. De ce s-a procedat aşa? Vă daţi seama că nu sunt 3 milioane de tablete, deci pentru toată lumea, şi se face o diferenţiere. Acest program e pentru cei care au nevoie, nu pentru cei care au deja diverse dispozitive, care au o stare materială bună şi mai venim şi noi cu nişte tablete. Cu procedura va veni ministerul Educaţiei. Nu este încă discutată în amănunt. Rugămintea este să îi contactaţi pe cei de acolo pentru a explica cum îi vor depista pe cei care nu au nevoie de tablete", a declarat Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Condiţie ULUITOARE pentru copiii care vor tabletă de la Guvern. Este REVOLTĂTOR!

Cu toate astea, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, nu răspunde la telefon, deşi am încercat de două ori să o contactăm până la redactarea acestui material. Vom reveni cu punctul dânsei de vedere, dacă va răspunde. 

"Nu cred că un smartphone e problema"

Întrebat ce se întâmplă în cazul unei familii cu cinci copii în care un membru are un telefon cu acces la Internet, Virgil Guran a spus că problema nu se pune aşa. 

"V-am spus, se va stabili exact procedura prin care se va stabili dacă elevii vor primi sau nu tabletă. Dar eu nu cred că se va ţine cont dacă în familie are cineva un telefon inteligent. E vorba de tablete pe care copilul să îşi facă activitatea şcolară. Nu cred că se va pune problema că sora cea mare are un smartphone. Vorbim de laptopuri, calculatoare, pe care se poate lucra. Mai ales că sunt telefoane şi telefoane, iar pe unele chiar nu se poate lucra", a mai spus Virgil Guran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel