Comisie de anchetă pentru terenul lui Băsescu

agerpres_72010081
agerpres_72010081

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă. O comisie va fi formată pentru retrocedările din Ardeal şi cealaltă pentru implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private. Premierul a menționat "Cazul Călăraşi". 

Premierul Ponta a declarat: "Colegii parlamentari au propus, am discutat în cadrul grupurilor şi în cadrul USL, două comisii de anchetă, una pentru modul în care s-au făcut retrocedările, în special în Ardeal, unde pe documente false şi tot felul de interpretări greşite ale diferitelor legii s-a ajuns la retrocedarea unor sate întregi, hectare de pământ, păduri. De asemenea, colegii din Comisia Juridică au propus şi au discutat despre o comisie de anchetă privind modul în care instituţii ale statului şi persoane ocupând funcţii oficiale s-au implicat în activităţi private de verificare pentru achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private. Este vorba de cazul Călăraşi.  În măsura în care va fi o comisie parlamentară de anchetă, în mod sigur toate instituţiile guvernamentale vor pune la dispoziţie toate informaţiile la care avem acces şi dacă se va dovedi că un magistrat procuror şi-a folosit funcţia publică pentru interese private, evident există prevederi legale de sancţionare", scrie Gândul

Vezi și: Băsescu, latifundiar de Călărași. Chirieac: Veste bună, lasă politica pentru agricultură

Victor Ponta a adăugat că este dreptul Parlamentului să ancheteze, prin comisii, teme care i se par importante. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu,  s-a declarat "total de acord".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel