COD RUTIER 2022. Şoferii agresivi, sancţionaţi din 1 februarie. Ce NU mai ai voie să faci

Fotografie creată de Peter Fazekas, de la Pexels
Fotografie creată de Peter Fazekas, de la Pexels

COD RUTIER 2022. Începând de marţi, 1 februarie, şoferii agresivi în trafic vor fi sancţionaţi de Poliţie, ca urmare a modificărilor la Codul Rutier. Pe lângă amendă, aceştia se vor alege şi cu permisul suspendat. 

COD RUTIER 2022. Noul act normativ, publicat vineri în Monitorul Oficial, intră în vigoare marți și definește comportamentul agresiv în conducerea pe drumurile publice. Ordonanța Guvernului impune amenzi cuprinse între 580 de lei de 725 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Documentul înăsprește pedepsele pentru încălcarea regulilor pe autostradă. Astfel, circulația nejustificată pe banda de urgență se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 lei. În plus, se reține permisul de conducere pentru 90 zile sau chiar 120 de zile dacă șoferul întoarce sau merge înapoi pe autostradă.

COD RUTIER 2022. De asemenea, se majorează de la 30 de zile la 60 de zile pedeapsa pentru cei care fac depășiri ilegale și nu acordă prioritate, și de la 90 de zile la 120 de zile pedeapsa pentru șoferii cate nu respectă regulile impuse la trecerea peste calea ferată.

Ordonanța de urgență impune și un nou prag de viteză. Este vorba despre depășirea vitezei maxime admise cu peste 70 kilometri la oră care se pedepsește cu reținerea permisului de conducere pentru 120 de zile. Totodată apare o nouă contravenție pentru șoferii care circulă cu mașini cu luneta și farurile murdare.

COD RUTIER 2022. Actul aprobat de Guvern mai impune interdicția de a conduce pe drumurile publice în urma condamnării definitive de autorități din alte state și stabilește normele privind transmiterea datelor de identificare a șoferului mașinii.

Ordonanța a intrat marți în vigoare, dar dispozițiile privind contravențiile intră în vigoare la 30 de zile de la publicare, scrie Mediafax.

Codul Rutier, schimbat. Bolile care îți ANULEAZĂ permisul auto în 2022

Potrivit legii, permisul de conducere nu poate fi obținut de către cei care au afecțiuni la nivelul aparatului respirator. Aceștia își pot dobândi permisul auto, dar numai dacă primesc aviz favorabil din partea unei unități sanitare autorizate. În plus, conducătorii auto care au epilepsie pot să se urce la volan doar dacă sunt monitorizați timp de cinci ani și nu au nici o criză în tot acest timp. De un aviz medical vor avea nevoie și șoferii care au probleme renale grave, un handicap locomotor sau cei care suferă de apnee în somn. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel