CNADNR: 2013, unul dintre cei mai buni ani pentru autostrăzi de după Revoluţie

Autostradă
Autostradă

Previziunile Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) pentru 2013: 251 de kilometri noi de autostradă şi 1.300 de kilometri reabilitați de drum naţional. Dacă estimările se adeveresc, 2013 va fi unul dintre cei mai buni ani de după Revoluţie pentru autostrăzi.

CNADNR a promis că în 2013 se vor da în folosință 251 de kilometri noi de autostradă, potrivit unui document de-al Companiei furnizat site-ului de specialitate economica.net. Dacă previziunile se adeveresc, 2013 va fi unul dintre cei mai fructuoşi ani pentru autostrăzi de după Revoluţie, iar numărul kilometrilor de autostradă din România va ajunge la aproape 800.

Potrivit documentului CNADNR, în 2013 se vor finaliza construcţiile următoarelor autostrăzi: 1. Autostrada Nădlac-Arad şi Drum de Legătură (39 de kilometri) 2. Autostrada Lugoj – Deva, tronson Lugoj – Dumbrava (27 de kilometri) 3. Autostrada Deva – Orăştie (32,5 kilometri) 4. Tronson Orăştie – Sibiu şi by-pass Sebeş (82 de kilometri) 5. Autostrada Transilvania Braşov -  Borş, Tronson Suplacu de Barcău – Borş  - 6,5 kilometri Toate autostrăzile listate sunt în execuţie şi, cu excepţia tronsonului Suplacu de Barcău - Borș, toate se află pe coridorul IV paneuropean, unde lucrările sunt finanţate în proporţie de 85% din fonduri europene. Rămâne, însă, marea problemă a trecerii munţilor: secţiunea Sibiu - Piteşti, cea mai scumpă şi mai greu de construit, nu a fost licitată până la acest moment. Totodată, CNADNR estimează că se vor reabilita 1.330 de kilometri de drumuri naţionale. Rămâne ca România să aștepte lucrările de anul viitor, cu menționarea că bilanţul pe 2012 al CNADNR arată că au fost finalizați 150 de kilometri de autostradă şi 322 de kilometri de drum naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel