CM2022 Qatar. Stephanie Frappart, prima femeie care a arbitrat la un Campionat Mondial masculin

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Franţuzoaica Stephanie Frappart a devenit prima femeie arbitru care a oficiat la Cupa Mondială masculină de fotbal, după ce a făcut parte din brigada care a condus partida dintre Polonia şi Mexic (scor 0-0), disputată marţi, în Grupa C a turneului final din Qatar, informează Reuters.

Frappart a fost al patrulea oficial al meciului desfăşurat pe Stadium 974 din Doha, în cursul căruia polonezul Robert Lewandowski a ratat primul penalty la CM 2022.

Franţuzoaica se numără printre cele trei femei incluse pe lista arbitrilor Cupei Mondiale din Qatar, împreună cu rwandeza Salima Mukansanga şi japoneza Yoshimi Yamashita, alături de trei arbitri asistenţi de sex feminin: Neuza Back (Brazilia), Karen Diaz Medina (Mexic) şi Kathryn Nesbitt (Statele Unite).

În vârstă de 38 de ani, Stephanie Frappart a fost prima femeie care arbitrat un meci din Liga Campionilor la masculin, în 2020.

Ea a condus, de asemenea, meciuri din prima ligă a campionatului de fotbal al Franţei, precum şi din competiţia Europa League, scrie Agerpres.

Selecţionerul Australiei: Franţa a fost prea puternică 

Selecţionerul Australiei, Graham Arnold, a recunoscut calitatea echipei Franţei, pe care a caracterizat-o drept "prea rapidă şi prea puternică", după meciul pierdut cu 1-4 în faţa campioanei mondiale en titre, marţi seara, în meciul său de debut la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, informează AFP.

"La final, calitatea echipei este cea care a făcut diferenţa. Franţa nu este deţinătoarea titlului degeaba", a spus selecţionerul.

"Am început bine meciul, dar fizic ei au fost mult prea puternici, mult prea rapizi decât noi. În ansamblu, băieţii au făcut tot ce au putut, este tot ce pot spune", a adăugat Graham Arnold.

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, a învins formaţia Australiei cu scorul de 4-1 (2-1), marţi seara, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Craig Goodwin (9) a deschis scorul pentru Socceroos, după care francezii au înscris de patru ori, prin Adrien Rabiot (27), Olivier Giroud (32, 71) şi Kylian Mbappe (68).

Partidele din runda a doua vor avea loc sâmbătă 26 noiembrie, Tunisia - Australia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 12:00) şi Franţa - Danemarca (Stadium 974 - Doha, 18:00).

CM 2022 Qatar. Lista accidentaţilor Franţei se măreşte. Didier Deschamps a mai pierdut un jucător

Fundaşul şi campionul mondial francez Lucas Hernandez s-a accidentat la genunchiul drept, marţi, în cursul meciului câştigat de Les Bleus în faţa Australiei (scor 4-1) şi va rata restul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, informează AFP, care citează surse apropiate de echipa Franţei.

Hernandez (26 ani), jucătorul echipei Bayern Munchen, a suferit o leziune la ligamentele încrucişate ale genunchiului drept şi nu va putea fi înlocuit în lotul condus de Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, care va avea astfel la dispoziţie doar 24 de jucători pentru restul competiţiei.

Titular pe postul de fundaş stânga în prima partidă de la CM 2022, în care francezii s-au impus fără probleme în faţa "Socceroos", Lucas Hernandez s-a accidentat în debutul primei reprize, la faza la care australienii au reuşit deschiderea scorului (9), fiind înlocuit cu fratele său mai mic, Theo Hernandez.

Campion mondial în 2018 cu naţionala Franţei, Lucas Hernandez a suferit o accidentare la aductori pe 13 septembrie şi revenise în competiţie pe 5 noiembrie.

Selecţionata franceză se confruntă cu o cascadă de accidentări de la debutul sezonului: mijlocaşii Paul Pogba şi N'Golo Kante, portarul numărul doi Mike Maignan, fundaşul Presnel Kimpembe, atacantul Christopher Nkunku şi câştigătorul Balonului de Aur Karim Benzema fiind nevoiţi să declare forfait pentru Mondialul din Qatar.

Pentru postul de fundaş stânga, Didier Deschamps îl mai are acum la dispoziţie doar pe Theo Hernandez (25 ani), jucător cu un profil mai ofensiv decât fratele său.

Franţa va disputa următorul său meci din Grupa D a Cupei Mondiale pe 26 noiembrie, împotriva Danemarcei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel