Clotilde Armand, acuzată că vrea să adune datele cetăţenilor în scop electoral: Nu are temei legal, îi păcăleşte că vor primi tichete de căldură

Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că, sub pretextul acordării tichetelor de căldură, vrea să colecteze datele personale ale cetăţenilor în scop electoral, fără să respecte GDPR. 

"În loc să răspundă cu subiect și predicat acuzațiilor de incompatibilitate ridicate de Agenția Națională de Integritate și de Prefectura Capitalei, primarul Sectorului 1 vrea să mute atenția publică de pe aceste probleme evidente, către o acțiune cu vădit iz electoral.

Concret, fără a avea o bază legală, fără a avea vreo hotărâre de Consiliu Local, Armand a lansat o platformă online în care, zice-se, locuitorii din Sectorul 1 trebuie să își introducă datele personale pentru a se înregistra într-o bază de date inventată de cei care se ocupă de imaginea primarului.

Neavând temei legal pentru un asemenea demers, Armand colectează strict electoral datele personale ale cetățenilor cu vârsta de minim 18 ani (cei cu drept de vot), păcălindu-i că, odată înregistrați, vor primi tichete de căldură", transmite PNL Sector 1 într-un comunicat de presă.

"Lui Armand nu-i pasă de ordinea juridică, ci doar de imagine şi de scopurile sale electorale obscure"

"Ordinea juridică este alta: întâi regulamentul și proiectul trebuie să îndeplinească condițiile de legalitate pentru a putea intra în dezbaterea Consiliului Local. Apoi se supune dezbaterii și votului proiectul de hotărâre de Consiliu Local și, dacă aceasta ar trece de Consiliul Local și de verificarea legalității Prefecturii capitalei, abia atunci am putea vorbi despre aplicarea ei. Nu invers! Și ce se întâmplă cu datele oamenilor dacă proiectul suferă modificări fundamentale între timp?

Doar că, așa cum ne-a obișnuit până acum, lui Armand nu-I pasă de ordinea juridică, de lege, ci doar de imagine și de scopurile sale electorale obscure.

Având în vedere că nu există astăzi un proiect de hotărâre sau un regulament votat de către Consiliul Local, PNL îndeamnă locuitorii sectorului să nu completeze acest formular, deoarece nu există un regulament care să definească strângerea acestor date, iar noi nu cunoaștem cine le cere aceste date oamenilor, pentru ce motiv, cum le va folosi, cât timp le va ține, cui i le va comunica, de ce sunt cerute aceste date și nu altele, când va șterge aceste date. Considerăm că acest site are doar scopul de a transforma locuitorii Sectorului 1, cu drept de vot, în țintele electorale ale primarului incompatibil Clotilde Armand!

Îi asigurăm în continuare pe toți cetățenii de sprijinul nostru pentru proiectele oportune sectorului, care respectă legea și care dezvoltă parteneriatul pentru comunitate dintre administrație și locuitori", mai arată liberalii.

Decizia anunțată de președintele PSD Sector 1, în contextul în care ”proiectul lui Clotilde Armand e inechitabil și o risipă a fondurilor publice”

Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a transmis că organizația Partidului Social Democrat Sector 1 susține ferm necesitatea sprijinirii persoanelor care resimt cel mai mult creșterile de prețuri la alimente sau medicamente, dar se opune alocării de fonduri pentru cei care au deja venituri foarte mari.

„Proiectul lui Clotilde Armand este inechitabil, o risipă a fondurilor publice și o metodă de a acoperi lipsa investițiilor din sector - cartierul Aviației nu poate fi încălzit cu tichete de 1000 lei, spatiile verzi sunt degradate, gunoiul a ajuns o problemă de notorietate națională. Partidul Social Democrat va susține în Consiliul Local ca fondurile să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie, în mod echitabil și solidar”, a transmis Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel